Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – varškės apkepas su slyvomis

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-10-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - varškės apkepas su slyvomis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme kvapnaus ir šilto varškės apkepo su slyvomis receptą.

Trukmė: 15 min. ruošti, maždaug 60 min. kepti.

Porcijos: 8-10.

Reikia
:

  • 4-5 didelių melsvųjų slyvų,
  • 85 g naminio sviesto,
  • 170 g (3/4 puodelio) cukraus,
  • žiupsnio vanilinio cukraus,
  • 4 didelių kiaušinių.
  • 400 g kreminės varškės.
  • apie 300 ml naminio kefyro (2,5 proc.).
  • 2 puodelių miltų.
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

1. Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje ant silpnos ugnies. Supilkite į didesnį indą ir gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Varškę gerai ištrinkite ir įmaišykite į tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pakaitomis pilkite drauge su kefyru, kad viskas lengviau išsimaišytų.

3. Slyvas švariai nuplaukite, išimkite kaulelius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kepimo indą (galite naudoti pailgą, apskritą, ar tradicinį kekso, nesvarbu) ištepkite truputėliu riebalų, jei šis ne silikoninis. Supilkite mažesnę dalį tešlos, ant jos užbarstykite supjaustytas slyvas. Ant viršaus užpilkite likusią tešlą.

4. Pyragą pašaukite į iki 180 laispnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol įsmeigta šakutė išlenda neaplipusi tešla. Pyragą atvėsinkite ir tik tada iškrėskite iš kepimo indo. Taip reikia elgtis su keptais varškės pyragais ir apkepais, nes kol varškė karšta, ji būna minkšta, o pyragui kiek atvėsus sukietėja, todėl tada ir išimti ir pjaustyti būna kur kas lengviau. Skanaus!


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:maisto blogaimaisto tinklaraščiaireceptaireceptai su slyvomisvarškės apkepasvarškės apkepas su slyvomis

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tėtis
Naujienos

Tėtis, iš maisto kuriantis animacinius herojus savo vaikams (foto)

2012-10-05
Pretendentai fotosesijai laimėti - Jolanta ir Vaidas
Naujienos

Pretendentai fotosesijai laimėti – Jolanta ir Vaidas

2011-02-08
„Plevėsos virtuvėlė“ pristato... Pomidorinę ryžių sriubą
Naujienos

„Plevėsos virtuvėlė“ pristato… Pomidorinę ryžių sriubą

2012-07-19
9-tą kartą prasideda akcija „Maltiečių sriuba“
Aktualu

9-tą kartą prasideda akcija „Maltiečių sriuba“

2014-09-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?