Search Results for: "gvazdikėliai"

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Supilkite vyną į puodą, sudėkite prieskonius, užvirinkite. Leiskite 2/3 alkoholio išgaruoti. Išjunkite ugnį, ištraukite prieskonius.
Šokoladą sutarkuokite. Pieną supilkite į atskirą keptuvę, užvirinkite. Suberkite šokoladą, kol jis tirpsta, lengvai suplakite pieną.
Plakdami supilkite likusį vyną. Išpilstykite į taures ir patiekite.

Prancuziška svogūnų uogienė

Prancuziška svogūnų uogienė

Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti svogūnus ir kepti tol, kol suminkštės. Suberti cukrų, druską, prieskonius ir maišyti kol cukrus ištirps. Kepti pamaišant apie 20 min, kol svogūnai gražiai paruduos. Tada supilti actą ir kepti, kol skystis išgaruos, o masė tamps lipni ir blizgi. Ypač skanu su balta itališka duona ir fetos sūriu. Puikus užkandis prie vyno!

Šalta kava su prieskoniais

Šalta kava su prieskoniais

Jums reikės:

1 puodelo stiprios espreso kavos,
200 ml pieno,
1 šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).

Kaip ruošti:

Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.

Skanaus!

Populiariausios pasaulio arbatos

Populiariausios pasaulio arbatos

Juoda, balta, žalia, raudona, – arbatos rūšių ir apdorojimo būdų skaičius stulbinamas. Jei jau nutarėte susipažinti su kasdieninėmis ir egzotinėmis rūšimis, nuo ko pradėsite? O ką jei pirmiausia susipažintume su augalu, iš kurio lapelių gaminamos visos pasaulio arbatos?

Kopūstų rauginimas: kaip pasirinkti

Kopūstų rauginimas: kaip pasirinkti, kuo pagardinti, kokia nauda

Jei dar neužsiraugėte žiemai kopūstų – pats laikas tai padaryti dabar. Prekybos vietose šiuo metu rasite pačių tinkamiausių, rauginimui vėlyvųjų veislių kopūstų, kurie dar visai neseniai pūpsojo Lietuvos ūkininkų laukuose.

Kiek kainuoja geidžiamiausia kava pasaulyje?

Kiek kainuoja geidžiamiausia kava pasaulyje?

Ieškant ypatingiausiomis savybėmis išsiskiriančios kavos, dažnai susiduriama su įvairiais mitais. Tačiau Lietuvos kavos ekspertas, „Huracán Coffee“ vadovas Vytautas Kratulis šypsosi – geriausia kava auga ant kavamedžių, ne kaip nors kitaip išgaunama. Brangiausiai vertinamai 2016-ųjų metų kavai būdingos persikų, jazminų ir bergamotės natos – tokiu skonių ir aromatų ryškumu nepasižymi jokia kita kava pasaulyje, o jos kaina mažmeninėje prekyboje svyruoja nuo 150 iki 250 eurų už kilogramą.

9 kvapai

9 kvapai, kurių negali pakęsti uodai

Poilsį gamtoje neretai apkartina įkyrūs uodai. Kaip nuo jų apsiginti? Štai 9 receptai.

Prieskoniai – ne tik maistui gardinti

Prieskoniai – ne tik maistui gardinti, bet ir sveikatai gerinti

Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?

Neįtikėtini desertai iš duonos Kūčių ir Kalėdų stalui (receptai)

Neįtikėtini desertai iš duonos Kūčių ir Kalėdų stalui (receptai)

Nuo senų senovės lietuviai duoną suasmenindavo ir sudievindavo: ji minima pasakose, priežodžiuose ir patarlėse, jos gausu net iki šių dienų išlikusiuose ritualuose. Tikėta, kad pašventinta duona gelbsti nuo gaisro ir ligų, nuo nužiūrėjimo, padeda gydyti akių ligas, žaizdas, saugo nuo gyvatės įkandimo, o įsiūtas gabalėlis į švarką – kare nuo kulkų. Net šiais laikais duona – būtinas lietuvio pietų stalo atributas, kurią galima panaudoti kur kas išradingiau nei tik užkandant sriubą ar salotas. Desertus iš duonos, puikiai tinkančius šventiniam Kūčių ar Kalėdų stalui, siūlo UAB „Biržų duona“ maisto technologė Rasa Kubiliūnienė.

Sekmadienio receptas. Prancuziška svogūnų uogienė

Sekmadienio receptas. Prancuziška svogūnų uogienė

Labas rytas arba bonjour. Kadangi rugpjūtis uogienių virimo mėnuo, rekomenduojame ir mes pasigaminti gardumyną ir ne bet kokį, o prancūzišką, tiksliau prancūzišką svogūnų uogienę.