-0.5 C
Vilnius
Šeštadienis, 7 gruodžio, 2024

Sekmadienio receptas. Prancuziška svogūnų uogienė

Laikas.lt

Labas rytas arba bonjour. Kadangi rugpjūtis uogienių virimo mėnuo, rekomenduojame ir mes pasigaminti gardumyną ir ne bet kokį, o prancūzišką, tiksliau prancūzišką svogūnų uogienę.

Ingridientai:

vidutiniai svogūnai – 5 vnt.,
sviestas arba aliejus – 3 š.,
cukrus – 100 g,
balzaminis (arba paprastas) actas – 100 ml,
malti gvazdikėliai, cinamonas, druska, pipirai.

Kaip gaminti:

Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti svogūnus ir kepti tol, kol suminkštės. Suberti cukrų, druską, prieskonius ir maišyti, kol cukrus ištirps. Kepti pamaišant apie 20 min., kol svogūnai gražiai paruduos. Tada supilti actą ir kepti, kol skystis išgaruos, o masė taps lipni ir blizgi. Ypač skanu su balta itališka duona ir fetos sūriu. Puikus užkandis prie vyno!

Skanaus!

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: