Now Reading
Prancuziška svogūnų uogienė

Prancuziška svogūnų uogienė

Prancuziška svogūnų uogienė

Ingridientai:

vidutiniai svogūnai – 5,
sviesto arba aliejaus – 3 šaukštai,
cukrus – 100 g,
balzaminis (arba paprastas) actas – 100 ml, 
malti gvazdikėliai, cinamonas, druska, pipirai.

Kaip gaminti:

Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti svogūnus ir kepti tol, kol suminkštės. Suberti cukrų, druską, prieskonius ir maišyti kol cukrus ištirps. Kepti pamaišant apie 20 min, kol svogūnai gražiai paruduos. Tada supilti actą ir kepti, kol skystis išgaruos, o masė tamps lipni ir blizgi. Ypač skanu su balta itališka duona ir fetos sūriu. Puikus užkandis prie vyno!

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt