Search Results for: "inta"

Troškinta plekšnė lenkiškai

Troškinta plekšnė lenkiškai

Sviestą įkaitinkite karščiui atspariame giliame inde, į jį sudėkite žuvies gabalėlius, susmulkintus pievagrybius ir į 4 dalis supjaustytus pomidorus. Viską apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, pipirais ir dar įpilkite vandens. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite 20 minučių. Nepamirškite išvirti bulvių. Prieš patiekdami ant stalo patiekalą apibarstykite salierais. Skanaukite su lapinėmis salotomis.

Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kapotus šesnakus, svogūną, ir pusę saujos bazilikų. Tuomet įmeskite traiškytus pomidorus. Viską patroškinkite kelias minutes, kad suminkštėtų ( taip pat galima naudoti konservuotus pomidorus, tieisog su šviežiais skaniau ). Atskirame puode užvirinkite 400 g vandens su 1/3 sultinio kubeliu. Viską sumaišykite kartu su pomidorais ir dar patroškinkite 15 minučių. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima naudoti blenderį. Išpilstikite į sriubines lėkštes, ir kol sriuba karšta, idėkite po gabalėlį pelėsinio sūrio bei papuoškite bazilikų lapeliais.

Žuvis troškinta morkose

Žuvis troškinta morkose

Į indą atsparų karščiui dėkite sluoksnį stambiai tarkuotų morkų, ant jų dėkite smulkintų krapų, tada smulkintų svogūnų ir sluoksnį žuvies. Pabarstykite prieskoniais.

Užkandis su alyvuogių užtepėle ir džiovintais pomidorais

Užkandis su alyvuogių užtepėle ir džiovintais pomidorais

Lavašą supjaustome ir šauname į iki 200 laipsniu orkaitę 3 min. Alyvuoges su aliejumi susmulkiname smulkintuvu iki vientisos masės. Formuojame užkandį: ant lavašo gabaliukų dedame alyvuogių masę ir ant viršaus po džiovintą .

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

Į verdantį vandenį sudėkite druską, lauro lapus ir kubeliais supjaustytas bulves. Pavirkite apie 10 minučių. Sudėkite cukinijų gabaliukus. Svogūnus ir morkas pakepinkite 5 minutes. Kepintas daržoves taip pat sudėkite į puodą. Virkite dar apie 10 minučių, kol daržovės bus minkštos. Nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir sutrinkite trintuvu.

Trinta špinatų sriuba

Trinta špinatų sriuba

Bulves supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname ir apkepame dviejuose šaukštuose lydyto sviesto su žiupsneliu druskos, pipirų ir muskato. Viską sukrėsti į puodą su sultiniu ir virti apie 20min. Špinatus perrinkti, nuplauti ir sumesti į sriubą arba naudoti šaldytus. Sriubą sutrinkite maišikliu. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirinkite.

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais

Puode užvirti vandenį, įberti druskos, sultinį, sudėti makaronus ir virti 10 min. Maisto smulkintuvu susmulkinti pomidorus, baziliką, česnaką, citrinos žievelę, įpilti citrinos sultis, aliejų, sudėti alyvuoges. Pridėti tarkuoto parmezano, sudėti makaronus. Pabarstyti pipirus ir druską.

Trinta grybų sriuba

Trinta grybų sriuba

Grybus perplaukite ir nuvarvinkite. Tada patroškinkite su sviestu ir smulkintais svogūnais, viską sumalkite mėsmale, pabarstykite miltais, atskieskite pasiruoštu daržovių nuoviru (morka, petražolė, salieras, poras) ir užvirinkite. Trynius išplakę su pienu taip pat supilkite į sriubą, pakaitinkite, bet neužvirinkite. Pabarstykite smulkintais krapais. Tiekite su skrebučiais. Bandelės riekutes tepkite sviestu, uždėkite griežinėlį fermentinio sūrio ir pakepinkite orkaitėje.

Makaronų salotos su rūkyta vištiena ir džiovintais pomidorais

Makaronų salotos su rūkyta vištiena ir džiovintais pomidorais

Makaronus išvirti, sudėti į indą. supjaustyti kubeliais. Makaronus, vištieną ir džiovintus pomidorus sumaišyti su tiek aliejaus ir prieskoniais.

Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba

Stambiai supjaustytus svogūnus, morkas, moliūgą ir česnako skilteles sudedame į kepimo indą, pateptą aliejumi, ir pašaunam į įkaitinta orkaitę. Kepam tol, kol daržovės truputį apskrus (apie 30 – 40 min.). Tuo tarpu (arba iš anksto) išverdame vištienos sultinį. Iškeptas daržoves sudedam į sultinį ir užverdam. Tuomet su „blenderiu“ ar virtuviniu kombainu viską sutriname, supilame grietinėlę, pagal skonį įdedame druskos, pipirų, mairūno, muskato ir dar kartą užverdame. Dėl grožio aš įdedu šaukšelį grietinės ir papuošiu petražole ar kitu žalumynu. Visgi, tai nebūtina, nes ir taip labai skanu.