Search Results for: "košės"
Pamenate, kai vaikystėje, tekdavo suvalgyti dar keletą papildomų šaukštų „už mamytę“, „už tėtuką“ arba „močiutę“? Panašu, jog aktorius Ryanas Goslingas nebuvo labai geras vaikas ir kaip įmanydamas iki šiol atsisako šaukštelio košės – na bent jau taip atrodo pasižiūrėjus škoto Ryano McHenry iš keleto filmų sumontuotą ir „patobulintą“ vaizdelį, užkariavusį viso pasaulio internautų simpatijas. Ir turbūt nenuostabu: kai jausmingas filmų scenas išgyvenančiam aktoriui staiga nežinia iš kur atsiradusi mistinė ranka pasiūlo šaukštą košės, mažų mažiausiai nusišypsosi…
Grikių košė padeda lieknėti, tinkama valgyti sergant diabetu arba širdies ir kraujagyslių ligomis. Dietologai šia košę rekomenduoja valgyti dienos pradžioje – per pusryčius ar pietus, nes grikiuose yra lėtai pasisavinamų angliavandenių, kurie ilgam pasotina ir suteikia organizmui energijos.
Jautieną supjaustome norimo dydžio kepsniais ir užmarinuojame.
Marinatas: žiedeliais supjaustome svogūną, užpilame actu, vandeniu, dedame garstyčias, maltus juoduosius pipirus, prieskonius ir išmaišome. Mėsą panardiname marinate ir maždaug po paros galime kepti.
Kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose pavoliotus kepsnelius kepame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Šalia galima patiekti bulvių košės su spirgučiais bei šviežių daržovių arba labai tinka troškintos daržovės.
Virti bulves, kol suminkštės. Išvirusias bulves sutrinti ir sumaišyti su smulkintais žalumynais, kiaušiniais, grietinėle ir prieskoniais.
Bulvių košės pridedame į kepimo indelius. Viršų apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Jums reikės: 1 l ryžių košės 4 šaukštų cukraus 3 kiaušinių 50 gr. sviesto 1 stiklinės razinų 0,5 stiklinės lazdyno…
Visų tautų kultūrose žmogaus gyvybė vertinama kaip ypatinga Dievo dovana. Kirgizai nėščią moterį vadina orisuli – „dvi sielos“. Nėštumas senojoje lietuvių kultūroje laikytas paslaptyje, moterys jį slėpdavo, kol tik galėjo. Nėščioji negali net pagalvoti, kad galėtų ką nors pavogti, negali pavydėti, lieti apmaudą – gimusį vaiką užkluptų negandos. Po gimdymo keturiasdešimt dienų neišeidavo iš namų, nes manyta, kad moteris dar turi ryšį su mistiniu pasauliu ir protėvių vėlėmis.
Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo toks reiklus ir pretenzingas, klientai tampa malonesni, mes pasijuntame laimingesni, o gyvenimas tampa gerokai saldesnis visomis prasmėmis. Visa tai lemia tam tikros medžiagos, kurios išsiskiria smegenyse, valgant vienokį ar kitokį maistą. Taigi, ką valgyti, kad būtume sveiki, o mūsų nuotaika – visuomet pakili?
Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima ne tik pažinti šalį, bet ir iki šiol dar neatrastais skoniais ar jų deriniais nustebinti save, o gal net pasisemti įkvėpimo raciono pokyčiams namuose?
Niekas nepaneigs, kad dietos – nelengvas išbandymas mūsų organizmui. Ką daryti, jeigu jums sunku jų laikytis? Kaip numesti svorio nekenkiant sau ir be didelių pastangų ar diskomforto?