Jums reikės:
1 l ryžių košės
4 šaukštų cukraus
3 kiaušinių
50 gr. sviesto
1 stiklinės razinų
0,5 stiklinės lazdyno riešutų
1 l spanguolių kisieliaus
0,5 stiklinės spanguolių uogienės
Vanilinio cukraus
Sviesto, džiūvėsių
Kaip gaminti:
Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Riešutus sukapokite. Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Į dubenį su atvėsinta ryžių koše suberkite riešutus, razinas, vanilinį cukrų ir kiaušinius išsuktus su cukrumi. Viską išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus ir dalį jų supilkite į masę su ryžiais, išmaišykite. Formą, kurioje kepsite, ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. Į formą supilkite paruoštą masę, sulyginkite ir viršų patepkite išplaktais baltymais. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių. Iškeptą ir supjaustytą apkepą užpilkite spanguolių kisieliumi ir papuoškite spanguolių uogiene.
Skanaus!