Search Results for: "maisto blogas"
2014 metais restoranų verslas, anot maisto pramonės specialistų ir tendencijų prognozuotojų, turėtų pasipildyti holografiniais virėjais, išmaniaisiais peiliais ir vabzdžių batonėliais. Pasak UAB „Amber Food” maisto kokybės vadovo Algirdo Furmanavičiaus, kitais metais nieko nenustebinsi pasiūlęs špinatinių kopūstų ledų ar gerai paruoštos tikros žemės sriubos.
Statistika negailestinga – pasaulyje iššvaistoma apie 30 procentų, t. y. 1, 3 mlrd. tonų maisto per metus. „Lietuvos vartotojų institutas“ pristato animacinį filmą „Maisto atliekos: kaip jų išvengti?“, kuriame ne tik atkreipiamas dėmesys į maisto švaistymo problemą, bet ir pateikiama keletas praktiškų patarimų.
Maisto tinklaraščiai, kaip ir mados, stiliaus, interjero yra populiarūs visame pasaulyje būtent dėl žmogiškumo faktoriaus, ištrinančio ribą tarp rašytojo ir skaitytojo. Užsienio maisto industrijoje nenusileisdami profesionaliąjai virtuvei, kokybe jie konkuruoja su geriausiais pasaulio restoranais.
Kalėdos – tai metas, kai susitinka visa šeima, kai atleidžiama, kai keliamasi anksti ryte, ieškant po eglute dovanų, kai namuose didžiuliai vaišių stalai…Tačiau pasaulyje yra žmonių, kurie laikosi ir kitokių, neįprastų, galbūt netgi labai keistų tradicijų…
Slėpkit šluotas!
Gali skambėti keistai, tačiau ilgą laiką Norvegijoje Kūčių vakarą žmonės slėpė šluotas. Neaišku, kada ši tradicija įsigalėjo, bet seniau žmonės tikėjo, jog Kūčių vakarą pasirodo blogosios dvasios ir raganos, kurios norėdamos skristi, vagia šluotas iš namų. Šiandien Kūčių vakarą žmonės šluotas deda į saugiausią namo vietą, o drąsieji norvegų vyrai netgi išeina į lauką ir iššauna šūvį į naktinį dangų, norėdami atbaidyti blogąsias dvasias…
Šiuolaikinėje visuomenėje, regis, net 24 valandų per mažai. Dažnas pamiršta savo sveikatą, o per lėkimą nespėja pasirūpinti savimi. Tad į ką verta atkreipti dėmesį? Kokiais patarimais pasikliauti, kad gerėtų ne tik sveikata, bet ir darbingumas?
Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia cholesterolio lygį kraujyje ir baugina nutukimu. Šiandien ši karinga nuostata slopsta, bet mitybos specialistai pripažįsta, kad žmonės, domėdamiesi sveika mityba, vis dar pasimeta tarp daugybės prieštaringos informacijos.
Nors ir ne kiekvienas iš mūsų kasdien naudojasi tokiais prietaisais, kaip viryklė ar indaplovė, bet štai šaldytuvo dureles varstome bent keliskart per dieną. Kaip tinkamai prižiūrėti šaldytuvą, kad blogas jo kvapas negadintų nuotaikos, o jeigu jis atsirado, tai kaip su juo kovoti? Kaip laikyti produktus, kad jie ilgiau išliktų švieži?
Niekam nekyla abejonių, kad kasdienis dantų valymas – pats paprasčiausias būdas išlaikyti dantis sveikus. Deja, to negana – įtakos dantų sveikatai gali turėti ir kiti faktoriai, pavyzdžiui, mitybos įpročiai. Ekspertai siūlo atkreipti ypatingą dėmesį į tris mitybos principus, kurių būtina laikytis, jeigu norite kuo ilgiau džiaugtis sveikais dantimis.
1. Jūsų augalai ant palangės nevysta ir nei vieno iš jų negalite surūkyti.
Sostinėje vis dažniau duris atveria naujo formato restoranai, barai ir klubai. Miestiečiai linksmybių ar ramaus pasisėdėjimo vietas gali rinktis iš plataus sąrašo. Smagu, kad Lietuvoje bandoma integruoti pasaulyje paplitusias naujienas. Žinoma, tikimasi, kad lietuviai jau pakankamai subrendę priimtas tas naujienas.