Search Results for: "migdolai"

Pieniškas kokteilis su migdolais

Pieniškas kokteilis su migdolais

Ingredientai: 0,5 l pieno 100g varškės 15 -20 migdolų 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 – 2 šaukštai cukraus 5 šaukštai…

Šalta arbata su citrina ir migdolais

Šalta arbata su citrina ir migdolais

Jums reikės: 4 stiklinių karšto (virinto) vandens 10 pakelių juodos arbatos 2 citrinų 1 valgomojo šaukšto migdolų ekstrakto 2 valgomųjų…

Migdolai – sveikatos ir elastingos odos šaltinis

Migdolai – sveikatos ir elastingos odos šaltinis

Viktorijos eroje atėjus pavasariui moterys prie savo suknelių prikabindavo migdolo žiedą – tai buvo vilties simbolis. Kinijoje iki šių dienų migdolas yra grožio simbolis. Kosmetikoje migdolai reiškia gražią odą.

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas

Sviestą išplakti su cukrumi, sudėti kiaušinius ir juos išplakti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Į masę įdėti vieną trečdalį miltų ir trečdalį grietinės. Taip daryti tol, kol bus sudėti visi miltai ir visa grietinė. Viską gerai išplakus aguonas ir vėl gerai plakti. Visą masę į paruoštą formą ir kepti apie 40 min. Kai pyragas iškeps, aptepti Rududu ir apibarstyti migdolais.

Šokoladiniai triufeliai

Šokoladiniai triufeliai

Jums reikės: 360 gr. juodojo šokolado 50 gr. stiprios juodos kavos 125 gr. sviesto 50 ml išplaktos grietinėlės 50 ml…

Drezdeno vyniotinis

Drezdeno vyniotinis

Sumaišykite šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždenkite ir palaikykite 6h retkarčiais pamaišydami.

Trisluoksnis šokoladinis desertas

Trisluoksnis šokoladinis desertas

Jums reikės: 300 ml riebios grietinėlės 200 g kartaus juodojo šokolado 200 g baltojo šokolado 200 g pieninio šokolado 120…

Morkų pyragas

Morkų pyragas

Jums reikės:

3 stiklinių bulvine tarka tarkuotų morkų,
4 kiaušinių,
2 stiklinių cukraus,
2 stiklinių kvietinių miltų,
2 šaukštelių sodos,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
1/2 šaukštelio malto kardamono,
1 šaukšto sviesto.
Kaip gaminame:

Miltus sumaišykite su soda, supilkyte plaktus kiaušinius ir vėl maišykite.

Į tarkuotas morkas sudėkite cinamoną, imbierą ir kardamoną. Išmaišę, sudėkite viską į prieš tai gautą masę. Vėl viską gerai išmaišykite ir supilkyte į sviestu išteptą skardą.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-35 min. Iškepusį pyragą galite paskaninti apibarstydami cukraus pudra arba skaldytais migdolais.
Skanaus!

Menkė su pikantišku padažu

Menkė su pikantišku padažu

Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citirnų sultimis. Svogūną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels.

Skaniausias varškės pyragas

Skaniausias varškės pyragas

Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.