360 gr. juodojo šokolado
50 gr. stiprios juodos kavos
125 gr. sviesto
50 ml išplaktos grietinėlės
50 ml brendžio arba keli lašai romo esencijos
Apvoliojimui:
kepinti smulkinti migdolai arba jų drožlės
lydytas šokoladas arba kakavos milteliai
tarkuotas šokoladas arba šokoladiniai pabarstukai
kepintos arba nekepintos kokoso drožlės
Šokoladą susmulkinti ir išlydyti vandens vonelėje. Į jį sudėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti ir viską supilti į praaušusią kavą. Į gautą masę pilti grietinėlę, įlašinti romo esencijos (arba įpilti brendžio) ir įmaišyti kokoso drožlių. Masę valandai padėti į šaldytuvą. Tada išimti ir formuoti graikinių riešutų dydžio rutuliukus. Juos apvolioti kakavos milteliuose, kokoso drožlėse arba panardinti į išlydytą šokoladą. Išgriebtus iš šokolado, triufelius dar apvolioti šokolado drožlėse arba šokoladiniuose pabarstukuose. Padėti ant grotelių, kad sustingtų.
Skanaus!