360 gr. juodojo šokolado
50 gr. stiprios juodos kavos
125 gr. sviesto
50 ml išplaktos grietinėlės
50 ml brendžio arba keli lašai romo esencijos
Apvoliojimui:
kepinti smulkinti migdolai arba jų drožlės
lydytas šokoladas arba kakavos milteliai
tarkuotas šokoladas arba šokoladiniai pabarstukai
kepintos arba nekepintos kokoso drožlės
Šokoladą susmulkinti ir išlydyti vandens vonelėje. Į jį sudėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti ir viską supilti į praaušusią kavą. Į gautą masę pilti grietinėlę, įlašinti romo esencijos (arba įpilti brendžio) ir įmaišyti kokoso drožlių. Masę valandai padėti į šaldytuvą. Tada išimti ir formuoti graikinių riešutų dydžio rutuliukus. Juos apvolioti kakavos milteliuose, kokoso drožlėse arba panardinti į išlydytą šokoladą. Išgriebtus iš šokolado, triufelius dar apvolioti šokolado drožlėse arba šokoladiniuose pabarstukuose. Padėti ant grotelių, kad sustingtų.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!