Now Reading
Skaniausias varškės pyragas

Skaniausias varškės pyragas

Skaniausias varškės pyragas

Jums reikės:

250 g miltų
300 g cukraus
50 g kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 indeliai Mūsų švelniosios ar kitos pertrintos varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 šaukštas grietinės
vanilės
1/2 st. smulkintų riešutų (tinka graikiški, lazdyno, migdolai)

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.

Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų esencijos, labai gardų prieskonį suteikia.

Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.

See Also
Maltiniai su žolelėmis ir pomidorais

Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.

Visiškai ataušinkite ir bent 2-3 valandos palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus. Ir atsargiai, nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!

Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top