Now Reading
Drezdeno vyniotinis

Drezdeno vyniotinis

Drezdeno vyniotinis

Ingredientai:

razinos tamsios, 500g
razinos šviesios, 100g
apelsinų žievelių cukatos, 100g
citrinų žievelių cukatos, 100g
kapoti migdolai, 250g
vanilinis cukrus,2 pakeliai
rudasis romas, 6 šaukštai
karčiųjų migdolų aliejus, 12 lašų
miltai, 1kg
mielės, 2 kubeliai
cukrus, 150g
pienas, 250 ml
2 tryniai
sviestas, 550g
cukraus pudra, 125g

Kaip gaminti:

Sumaišykite šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždenkite ir palaikykite 6h retkarčiais pamaišydami.

Miltus persijokite į didelį dubenį. Kauburėlio viduryje padarykite įdubimą. Į jį suberkite sutrupintas mieles. Užberkite šaukštą cukraus. Pieną pašildykite, kad būtų drungnas, pilkite ant mielių, sumaišykite. Dubenį uždenkite 15min, kad pakiltų raugas.

Suberkite likusį cukrų, sudėkite trynius ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Išminkykite rankomis, kol tešla pasidarys vientisa. Uždenkite dar 30min, kad pakiltų.

Rankomis plonai suplokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Suberkite vaisius, juos įspauskite į tešlą ir gerai išminkykite. Vėl uždenkite dar 30min.

See Also
Kiaušinienė su grybais

Tešlą dar truputį paminkykite, padalinkite į dvi dalis ir suformuokite du pailgus keksu. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60-90min.

Sviestą išlydykite. Iškeptą vyniotinį subadykite mediniu pagaliuku ir dar šiltą aptepkite lydytu sviestu. Pabarstykite cukraus pudros. Atvėsusį pyragą įvyniokite į aliuminio foliją ir brandinkite ne mažiau nei savaitę.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt