Search Results for: "sriuba"

Morkų ir apelsinų sriuba

Morkų ir apelsinų sriuba

Morkas supjaustyti griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morkas sutarkuotą imbierą, kuminus, kalendrą ir troškinti virš mažos ugnies apie 3 minutes. Supilti vandenyje išmaišytą knorr sultinį, sudėti apelsinų žieveles ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Grybus 1/2 valandos pamirkykite karštame vandenyje. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Bambuko ūglius nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelemis. Grybus nuvarvinkite, nupjaukite kietus kotelius, kepurėles supjaustykite juostelėmis. Grybus, vištieną, bambuko ūglius sudėkite į dubenį, sumaišykite su sojų padažu bei ryžių vynu arba cheresu palikite pastovėti 1val. Vištienos sultinį užvirinkite, sudėkite visus produktus ir 1 min. pavirkite. Pabarstykite druska ir pipirais, užbarstykite kalendra.

Sriuba su krevetėmis

Sriuba su krevetėmis

Į verdantį vandenį suberti kubeliais pjaustytą svogūną ir šaldytas . Keptuvėje su sviestu pakepti miltus ir sudėti į sriubą. Pavirti 10 min. prieskonius, supilti grietinėlę ir nukaisti.

Paprasta rugštynių sriuba

Paprasta rugštynių sriuba

Šį kartą gaminsime paprastesnį variantą su konservuotomis rugštynėmis (žiemą turbūt ir nerastume šviežių). Užvirinkite 2 l vandens, į jį įmeskite 2 kubelius sultinio, sumeskite susmulkintą svogūno galvą.
Kietai išvirkite kiaušinius, juos supjaustykite ir kartu su rugštynėmis suberkite į vandenį tuomet, kai bulvės bus beveik išvirusios. Sriubą pagardinkite grietine.

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas, o nuluptą minkštimą supjaustykite gabaliukais. Obuolį supjaustykite į keturias dalis, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkintą svogūną apkepinkite svieste. Sudėkite obuolį, moliūgą ir cukrų ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį. Uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 minučių. Viską suplakite plaktuvu. Sudėkite garstyčias, grietinę, druską ir pipirus. Duonos riekes supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite šalavijų lapelius ir trumpai pakepinkite juos kartu su duona. Pabarstykite druska ir pipirais. Džiūvėsėlius patiekite atskiruose indeliuose šalia sriubos.

Spanguolių ir obuolių sriuba

Spanguolių ir obuolių sriuba

Spanguoles užpilkite vandeniu ir pavirus 10-15 minučių, ištrinkite pro sietelį. Į skystį supilkite cukrų ir šaltame virintame vandenyje išmaišytą krakmolą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, suberkite į sriubą. Patiekite (ataušinus) su plakta grietinėle.

Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

Lęšius su bulvėmis supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir uždėkite ant ugnies virti. Nepamirškite į vandenį įdėti kubelį sultinio. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytas daržovės: morkas, svogūnus, saliero šaknį, porą. Daržovių smarkiai nesukepinkite. Joms apskrudus, sudėkite į tą pačia keptuvę kubeliais susmulkintus pomidorus ir viską kokias 10 min. troškinkite. Baigiant virti bulvėms ir lęšiams supilkite į puodą daržovių troškinį. Dar šiek tiek pavirkite. Įdėkite savo mėgstamų prieskonių. Jei norite, įpjaustykite kelias dešreles. Pagardinkite grietine.

Skanaus!

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Susmulkinkite svogūnus. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Viską maždaug 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje. Suberkite maltą papriką. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Iš sriubos išimkite maždaug pusę daržovių ir suplakite jas plaktuvu. Gautą masę supilkite atgal į puodą. Įdėkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Susmulkinkite riešutus ir trumpai apkepinkite be riebalų. Susmulkinkite mėtas. Labai smulkiai supjaustykite salierų stiebus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite jogurtu ir riešutų, mėtų bei salierų mišiniu.

Itališka pomidorų sriuba

Itališka pomidorų sriuba

Susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, į juos suberiami salierai ir morkos. Viskas patroškinama. Po to supilamas sultinys, sudedamas pomidorų padažas, suberiama druska bei pipirai ir verdama ant mažos ugnies. Kiek pavirus, suberiami žirneliai, pupelės, ryžiai, sumetami lauro lapeliai. Dabar viskas troškinama, kol suminkštėja daržovės. Baigiant troškinti, sudedai griežinėliais supjaustyti pomidorai, suberiamas tarkuotas sūris. Valgis dar 5 min. patroškinamas ir nukeliamas nuo ugnies.

Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

Apie 500 g cukinijų nulupti ir supjaustyti kubeliais, o likusias cukinijas nuplauti ir nušluostyti. Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Tada dideliame puode įkaitinti pusę aliejaus. Suberti svogūnus ir pakepinti, kol pasidaro visiškai skaidrūs. Suberti kubeliais pjaustytas cukinijas, supilti paukštienos sultinį ir uždengus pavirti apie 15 min. Sriubą sutrinti, suberti druską ir saldžiąją papriką.