Now Reading
Šašlykas-basturma (gruziniškas šašlykas)

Šašlykas-basturma (gruziniškas šašlykas)

Šašlykas-basturma (gruziniškas šašlykas)

Ingredientai:

1 kg jautienos (išpjovos)
lauro lapeliai
2—3 svogūnai,
malti juodieji pipirai,
vyno actas,
kvapnieji pipirai,
druska.

Gaminimas:

jautienos išpjovą, nuo kurios nupjaustytos plėvės ir sausgyslės, supjaustyti kubeliais (po 30—40 g) ir sudėti į emaliuotą, fajansinį ar stiklinį indą. Mėsą pabarstyti druska, maltais juodaisiais pipirais, susmulkintais svogūnais, įdėti lauro lapelių, kvepiančiųjų pipirų ir apšlakstyti vyno actu. Viską išmaišyti ir dvi paras laikyti šaltoje vietoje.

See Also
Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Toliau viskas labai paprasta. 10—15 minučių virš įkaitusių anglių ir… patiekalas paruoštas.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top