Ingredientai:

prinokę pomidoprai - 1kg,
svogūnas - 300 g,
česnakas - 3 skiltelės,
vištienos arba daržovių sultinys - 500 ml,
lauro lapelis,
čiobrelis - 2 šakelės,
druska, pipirai,
bazilikas papuošimui,
aliejus kepimui.

Kaip gaminti:

Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu -smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite.

Skanaus!

Bookmark and Share
Naujausi komentarai
Gija
2010-07-16, 15:43
Labai skanu!!!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai