Ingredientai:
makaronai 400g
sviestas 1 šaukštas
6 svogūnų laiškai
2 skiltelės česnako
miltai 1 šaukštas
pienas 1 stiklinė
grietinėlė 1 stiklinė
citrinos sultys 1 šaukštas
konservuota lašiša 450g
kapotos petražolės 1/2 stiklinės
druska
pipirai
Kaip gaminti:
Puode išlydikite sviestą, sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus ir sutraiškytą česnaką. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies kelias minutes, tada įberkite miltų, išmaišykite ir pakaitinkite dar apie minutę.
Atskirame inde sumaišykite pieną, grietinę ir citrinos sultis, supilkite gautą mišinį į puodą, išmaišykite ir leiskite masei užvirti. Pakaitinkite apie 3min, kol sutirštės. Sudėję susmulkintą lašišą ir petražoles pakaitinkite dar apie minutę. Išjunkite viryklę, į gautą padažą sudėkite išvirtus makaronus.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!