Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Makaronai su kumpiu ir žirneliais – greita idėja jūsų pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su kumpiu ir žirneliais
Makaronai su kumpiu ir žirneliais

Makaronai su kumpiu ir žirneliais – tai lengvas, gardus, aromatingas patiekalas, kuriam paruošti tikrai neprireiks daug laiko. Tai puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima paruošti itin gardžius pietus, kurie tikrai patiks ir mažesniems išrankiems valgytojams.

Makaronai su kumpiu ir žirneliais: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo paruošimas nesudėtingas ir greitas. Patiekite su papildomu parmezano sūriu ir mėgaukitės.

Ingredientai:

  • 100 g makaronų
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • gabaliukas sviesto arba šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1–2 pavasariniai svogūnai, baltos ir žalios dalys atskirtos ir smulkiai supjaustytos
  • 100 ml grietinėlės
  • 25 g kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 1 stora šoninės riekelė
  • ½ citrinos (žievelė ir sultys)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirinti didelį puodą sūdyto vandens. Supilti makaronus ir virti 9–11 min, o paskutinę minutę suberti šaldytus žirnelius.
2. Tuo tarpu įkaitinti gabaliuką sviesto arba šiek tiek aliejaus keptuvėje, suberti pavasarinių svogūnų baltąsias dalis ir kepti minutę, kol jie šiek tiek suminkštės. Išjungti kaitrą ir palikti keptuvę, kol makaronai bus išvirę.
3. Nukoškti makaronus ir žirnelius, pasilikti šiek tiek virimo vandens, ir perkelti makaronus į keptuvę. Įpilti grietinėlės, sudėti tarkuotą parmezano sūrį ir šoninės gabaliukus, įpilti 3 šaukštus makaronų vandens. Maišyti kaitinant ant vidutinės, kol grietinėlė pradės burbuliuoti, tada sumažinti kaitrą ir dar trumpai pakaitinti, kol padažas sutirštės. (Jei padažas pasidaro per sausas, įpilti dar šiek tiek makaronų vandens.)
4. Įmaišyti citrinos žievelę ir pavasarinių svogūnų žalias dalis, tada pagardinti druska, pipirais ir citrinos sultimis pagal skonį. Patiekti iškart, pagardinant papildomai parmezano sūriu.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Makaronai su kumpiuMakaronai su kumpiu ir žirneliaisMakaronai su žirneliaismakaronų patiekalaiPatiekalai su žaliaisias žirneliais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šalta arbata su citrina ir migdolais
Gėrimai

Šalta arbata su citrina ir migdolais

2024-01-07
Vyšnių ir bolivinės balandos (kynvos) salotos
Receptai

Vyšnių ir bolivinės balandos (kynvos) salotos

2024-01-14
Kokosų aliejus - kaip pasigaminti?
Aktualu

Kaip pasigaminti kokosų aliejų namuose: išsamūs žingsniai

2024-10-11
Šokoladinis tortas su granatų sėklomis: tobulas desertas Valentino dienai
Desertai

Šokoladinis tortas su granatų sėklomis: tobulas desertas Valentino dienai

2025-01-31

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?