Makaronai su kumpiu ir žirneliais – tai lengvas, gardus, aromatingas patiekalas, kuriam paruošti tikrai neprireiks daug laiko. Tai puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima paruošti itin gardžius pietus, kurie tikrai patiks ir mažesniems išrankiems valgytojams.
Makaronai su kumpiu ir žirneliais: receptas
Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo paruošimas nesudėtingas ir greitas. Patiekite su papildomu parmezano sūriu ir mėgaukitės.
Ingredientai:
- 100 g makaronų
- 100 g šaldytų žirnelių
- gabaliukas sviesto arba šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 1–2 pavasariniai svogūnai, baltos ir žalios dalys atskirtos ir smulkiai supjaustytos
- 100 ml grietinėlės
- 25 g kietojo sūrio (tarkuoto)
- 1 stora šoninės riekelė
- ½ citrinos (žievelė ir sultys)
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirinti didelį puodą sūdyto vandens. Supilti makaronus ir virti 9–11 min, o paskutinę minutę suberti šaldytus žirnelius.
2. Tuo tarpu įkaitinti gabaliuką sviesto arba šiek tiek aliejaus keptuvėje, suberti pavasarinių svogūnų baltąsias dalis ir kepti minutę, kol jie šiek tiek suminkštės. Išjungti kaitrą ir palikti keptuvę, kol makaronai bus išvirę.
3. Nukoškti makaronus ir žirnelius, pasilikti šiek tiek virimo vandens, ir perkelti makaronus į keptuvę. Įpilti grietinėlės, sudėti tarkuotą parmezano sūrį ir šoninės gabaliukus, įpilti 3 šaukštus makaronų vandens. Maišyti kaitinant ant vidutinės, kol grietinėlė pradės burbuliuoti, tada sumažinti kaitrą ir dar trumpai pakaitinti, kol padažas sutirštės. (Jei padažas pasidaro per sausas, įpilti dar šiek tiek makaronų vandens.)
4. Įmaišyti citrinos žievelę ir pavasarinių svogūnų žalias dalis, tada pagardinti druska, pipirais ir citrinos sultimis pagal skonį. Patiekti iškart, pagardinant papildomai parmezano sūriu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.