Makaronai su špinatų ir šoninės padažu – tai gardus makaronų patiekalas, puikus derinys tarp kreminio špinatų ir sūrio padažo, traškios šoninės ir švelniai aštrių prieskonių.
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu: receptas
Tai sotus, kvapnus ir greitai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 400 makaronų
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 6 juostelės šoninės
- 2 skiltelės česnako
- 400 g šviežių arba šaldytų špinatų
- 165 g kreminio sūrio
- 1 citrinos žievelė
- ½ arb. š. džiovintų čili dribsnių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirinti didelį puodą pasūdyto vandens ant stiprios kaitros. Sudėti makaronus ir virti 8-10 min pagal instrukcijas ant pakuotės. Prieš nukošiant atsidėti apie 100 ml virimo vandens.
2. Tuo tarpu didelėje keptuvėje vidutinėje kaitroje įkaitinti aliejų. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti, retkarčiais pamaišant, apie 8-10 min, kol šoninė šiek tiek apskrus.
3. Sudėti trintą česnaką ir kepti dar apie 30 sek, kol pasklis kvapas. Tuomet suberti špinatus ir kepti dar 2-3 min, dažnai maišant, kol špinatai suvys arba atitirps.
4. Sudėti kreminį sūrį, citrinos žievelę, čili dribsnius ir gerą žiupsnį druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti.
5. Sudėti išvirtus makaronus ir supilti šiek tiek atidėto virimo vandens, kad padažas taptų glotnus ir blizgus.
6. Patiekti iš karto, apšlaksčius trupučiu alyvuogių aliejaus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.