Now Reading
Marinuokite žalius pomidorus su česnakais šiuo būdu ir vos per kelias minutes turėsite tikrą skanėstą

Marinuokite žalius pomidorus su česnakais šiuo būdu ir vos per kelias minutes turėsite tikrą skanėstą

Žali pomidorai su česnaku receptas

Rugsėjis jau čia, bet saulė vis dar šildo ir dovanoja mums gausų pomidorų derlių! Jei jūsų daržas perpildytas šių sultingų vaisių, nepanikuokite! Pomidorų su česnakais receptas padės greitai ir skaniai panaudoti visus pomidorus ir džiaugtis jais šaltuoju laikotarpiu!

Šis paprastas mūsų redakcijos išbandytas receptas leis jums paruošti skanių ir sultingų marinuotų pomidorų, papuošiančių jūsų stalą ir pradžiuginsiančių skrandį.

Jums reikės:

  • 1 kg žaliųjų pomidorų

Marinatui (vienas stiklainiukas – 580 ml):

  • 5 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 55 ml 9% acto
  • 9 g druskos
  • Vandens į stiklainius

Gaminimo žingsniai:

  1. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis.
  2. Į stiklainio dugną sudėkite per pusę perpjautas česnako skilteles. Sluoksniuokite pomidorus ir česnaką, baigiant pomidorais. Viršuje įberkite druskos ir cukraus.
  3. Supilkite actą ir užpildykite stiklainius virintu, atvėsusiu vandeniu. Sandariai uždarykite dangteliais ir energingai suplakite.
  4. Palikite pomidorus marinuotis mažiausiai vieną dieną, o dar geriau – dvi.
  5. Šitaip marinuoti pomidorai gali būti laikomi vėsioje vietoje iki kelių mėnesių.
Žali pomidorai su česnaku receptas žali pjaustyti pomidorai

Naudingi patarimai marinuojant žalius pomidorus su česnaku

Štai keletas patarimų, kurie padės jums paruošti tobulai marinuotus pomidorus:

  • Naudokite tik tvirtus, nesutrūkinėjusius pomidorus. Jei pomidorai per minkšti, jie gali ištirpti marinavimo procese.
  • Jei norite saldesnių pomidorų, įpilkite daugiau cukraus. Jei norite rūgštesnių – daugiau acto.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais! Galite pridėti pipirų, lauro lapų, kalendros sėklų, krapų, čiobrelių ir kitų žolelių pagal savo skonį.
  • Žalieji pomidorai yra skanūs ir kepti, troškinti, kepti ant grotelių bei panaudoti įvairiuose patiekaluose.

Šis receptas yra puikus būdas panaudoti žaliuosius pomidorus ir pridėti šiek tiek kitokio skonio jūsų valgių stalui.

Marinuotus pomidorus galite valgyti su sumuštiniais, pridėtiį picas, makaronus ar valgyti kaip salotas prie mėsos. Eksperimentuokite su skirtingais prieskoniais ir sukurkite savo unikalią marinuotų pomidorų versiją!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt