0.2 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Marmurinis moliūgo keksas

Marmurinis moliūgo keksas – tai drėgnas, sodraus skonio kepinys, praturtintas riešutų sviestu ir klevų sirupu. Žaismingas vizualinis kontrastas tarp skirtingos spalvos sluoksnių maloniai džiugina ne tik skonio receptorius, bet ir akis.

Marmurinis moliūgo keksas: receptas

Šis keksas puikiai tinka tiek prie kavos ar arbatos, tiek kaip šventiškas desertas. O papuoštas gali tapti tikrai šventinio stalo puošmena.

Ingredientai:

  • 180 g hokaido moliūgo tyrės
  • 2 kiaušiniai
  • 3 arb. š. riešutų sviesto
  • 100 g avižų miltų
  • Šiek tiek cinamono
  • Šiek tiek vanilės lašelių be cukraus (ar paprastos vanilės)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 40-50 g klevų sirupo

    Kakaviniam sluoksniui:
  • Kakavos (pagal skonį)
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. š. riešutų sviesto
  • Šiek tiek kevų sirupo

    Kremui:
  • 100 g lieso kreminio sūrio
  • Šiek tiek vanilės lašelių be cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Moliūgo tyrę dubenyje sumaišyti su kiaušiniais, riešutų sviestu ir klevų sirupu, vanile.
2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius.
3. Miltų mišinį sudėti prie moliūgo masės ir gerai išmaišyti.
4. Kakaviniam sluoksniui paruošti dubenyje paplakti kiaušinį su kakava, riešutų sviestu ir klevų sirupu.
5. Į kepimo formą dėti moliūgo masę, tuomet šaukštu padėlioti kakavinę masę. Sumaišyti nereikia. Taip pakaitomis dėliojant sudėti abi mases.
6. Leisti keksui pastovėti kelias minutes.
7. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir keksą kepti apie 30-35 min, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
8. Iškepusį keksą perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
9. Kremui paruošti išplakti kreminį sūrį su vanile. Jeigu norisi, galima pasaldinti cukraus pudra.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: