Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – šį keksą garsiajam atlikėjui kiekvienoms Kalėdoms ir kitoms ypatingoms progoms kepdavo moteris iš Misisipės. Kai sutiko pasidalinti receptu vietiniame laikraštyje, moteris privertė jos pavardę išlaikyti paslaptyje, kad Elvio Preslio fanai nesugalvotų vykti pas ją prašydami ir jiems iškepti šio deserto.
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas: receptas
Tai kepinys, kuris tikrai niekada nenuvils. Jo puri, minkšta tekstūra ir subtiliai saldus skonis puikiai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek prie popietės arbatos.
Ingredientai:
- 600 g cukraus
- 225 g sviesto (kambario temperatūros)
- 7 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 390 g miltų
- 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasirinktą kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
2. Į plakimo dubenį sudėti minkštą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakti, kol sviestas pabals.
3. Mušti kiaušinius po vieną, po kiekvieno labai gerai išplakant.
4. Į masę suberti pusę miltų kiekio ir įmaišyti.
5. Tuomet supilti pusę grietinėlės kiekio ir taip pat gerai įmaišyti.
6. Tuomet suberti likusius miltus, vėl išmaišyti.
7. Ir galiausiai supilti likusią grietinėlę bei ją įmaišyti.
8. Tuomet supilti vanilės ekstraktą ir tešlą dar kartą išmaišyti.
9. Paruoštą masę supilti į kepimo formą.
10. Tuomet formą dėti į šaltą orkaitę ir tik tuomet įjungti kaitinimą.
11. Nustatyti 175 C temperatūrą ir kepti 60-70 min.
12. Keksas iškepęs tuomet, kai įsmeigtas medinis pagaliukas būna švarus.
13. Iškepusį keksą palikti pastovėti formoje 5 min, tuomet perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.
14. Patiekiant galima aplieti glajumi iš cukraus pudros ir citrinos sulčių.
Recepto šaltinis: https://www.food.com/?ref=nav
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.