Now Reading
Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

Ingredientai:

Cukrus – 1,5 puodelis (280 g)
Miltai – 3 puodeliai (420 g)
Kepimo milteliai – 1 a. š.
Druska – ¼ a. š.
Sviestas – 220 g
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
Šviežios mėlynės – 4 puodeliai (1 l)
Krakmolas – 4 a. š.

Kaip gaminti:

Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti. Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus. Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti.

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt