Now Reading
Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

Ingredientai:

Cukrus – 1,5 puodelis (280 g)
Miltai – 3 puodeliai (420 g)
Kepimo milteliai – 1 a. š.
Druska – ¼ a. š.
Sviestas – 220 g
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
Šviežios mėlynės – 4 puodeliai (1 l)
Krakmolas – 4 a. š.

Kaip gaminti:

Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

See Also
Salotos su ananasais

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti. Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus. Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top