Ingredientai:
Cukrus – 1,5 puodelis (280 g)
Miltai – 3 puodeliai (420 g)
Kepimo milteliai – 1 a. š.
Druska – ¼ a. š.
Sviestas – 220 g
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
Šviežios mėlynės – 4 puodeliai (1 l)
Krakmolas – 4 a. š.
Kaip gaminti:
Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.
Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti. Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus. Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!