Jums reikės:
kiaulienos nugarinė – 500 g
mėsos sultinys – 100 ml
sviestas – 1 šaukštas
šviežia petražolė
mėta
šalavijai
druska ir pipirai pagal skonį
Kaip gaminti:
Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai sukapokite žalumynus (įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų).
Patieskite ant lentelės mėsos griežinėlį. Įtrinkite jį druska, pabarstykite pipirais, įkrėskite žolelių įdaro ir tolygiai paskirstykite. Susukite mėsą į ritinėlį ir suriškite virvele.
Skardą ištepkite sviestu, sudėkite suktinukus, jų viršų patepkite lydytu sviestu, pabarstykite duska ir pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Paskui suktinukus sudėkite į dubenį, uždenkite folija ir palaikykite 15 min.
Patiekite su bulvių koše, ryžiais ar orkaitėje keptomis bulvėmis.