Mini morengai su avietiniu pertepimu – šie trapūs, saldūs morenginiai bučiniai yra elegantiškas ir lengvas desertas, kuris ne tik džiugina akį, bet ir stebina skoniu.
Mini morengai su avietiniu pertepimu: receptas
Tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui, popietės arbatai ar saldžiai dovanai – skanūs, subtilūs ir labai fotogeniški.
Ingredientai:
Morengui:
- 3 kiaušinių baltymai
- 110 g smulkaus cukraus
- 50 g cukraus pudros
- Kelis lašai raudonų arba rožinių maistinių dažų
Pertepimui:
- 2 valg. š. grietinėlės (riebios)
- 50 g baltojo šokolado
- 25 g aviečių
- 150 ml plaktos grietinėlės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 120 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
2. Švariame stikliniame dubenyje plakti kiaušinių baltymus kol itin purūs. Tada po vieną šaukštą įplakti cukrų, kol masė taps standi, blizgi ir vientisa. Persijoti cukraus pudrą ir atsargiai įmaišyti. Įmaišyti keletą lašų maistinių dažų.
3. Šaukšteliu ar naudojantis konditeriniu maišu suformuoti nedidelius morengus ant paruoštų skardų. Kepti 2 val, po to išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.
4. Mažame puode pakaitinti grietinėlę kol ji beveik užvirs. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti smulkintą baltąjį šokoladą. Sudėti avietes ir gerai išmaišyti. Leiskite šiek tiek atvėsti.
5. Naudojantis šaukšteliu dėti šiek tiek avietinio kremo ir suklijuoti po du morengus.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.