Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Blynai

Pavasariškai žali blynai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pavasariškai žali blynai
Pavasariškai žali blynai

Pavasariškai žali blynai – šie purūs ir minkšti špinatų blyneliai išsiskiria ryškia spalva ir subtiliu skoniu. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui. Maloniai derantys su sviestu ir tarkuotu sūriu, blynai gali būti papildyti ir kitais mėgstamais priedais.

Pavasariškai žali blynai: receptas

Lengva tekstūra ir švelnus aromatas sukuria puikią pusiausvyrą tarp maistingumo ir skonio, o paprastas paruošimas leidžia mėgautis blynais be didelių pastangų.

Ingredientai:

  • 100 g špinatų (arba smulkių salotų lapų)
  • 250 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai (dideli)
  • 275 ml pieno
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 1–2 valg. š. aliejaus (tinka bet koks kepimo aliejus)
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Patiekimui: sviestas ir tarkuotas sūris (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti špinatus, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius ir pieną į maisto smulkintuvą. Pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais, tada sutrinti iki kuo lygesnės masės.
2. Didelės keptuvės dugną lengvai patepti aliejumi ir kaitinti ant silpnos ugnies. (Maža kaitra padės išlaikyti blynelių žalią spalvą.)
3. Į keptuvę įpilti tris mažus samtelius tešlos, paliekant tarp jų tarpelius. Blyneliai turėtų pamažu išsiplėsti. Kepti 1½–2 min, kol jie šiek tiek iškils, paviršiuje pasirodys burbuliukai ir tešla atrodys beveik sausa. Atsargiai apversti ir kepti dar minutę iš kitos pusės.
4. Iškeptus blynelius perkelti į pašildytą lėkštę, uždengti folija ir sausu rankšluosčiu, kad išlaikytų šilumą. Taip pat iškepti likusius blynelius, kiekvieną kartą lengvai patepant keptuvę aliejumi. Jei tešla per daug sutirštėja, įmaišyti šiek tiek papildomo pieno.
5. Patiekti blynelius pagardintus sviestu ir tarkuotu sūriu. Ar kitais mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynaiBlynai su špinataismaistingi blynaiPavasariškai žali blynaiŽali blynai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lietiniai su žuvies įdaru
Blynai

Lietiniai su žuvies įdaru

2024-01-18
5 maisto produktai kurių negalima kepti oro skrudintuvėje
Naudinga

5 maisto produktai, kurių nederėtų kepti oro skrudintuvėje

2024-11-22
Salotos su sūrio padažu
Receptai

Salotos su sūrio padažu

2024-01-10
Ryžių blynai
Blynai

Ryžių blynai

2024-01-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?