-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais – tobulai skanus

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais – tai klasikinis, namų jaukumu dvelkiantis kepinys, kuris džiugina tiek savo aromatu, tiek skoniu. Lengvai paruošiamas ir nereikalaujantis sudėtingų ingredientų, jis gali tapti puikiu pasirinkimu tiek kasdieniams kepiniams, tiek vaišėms ypatingomis progomis.

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais: receptas

Ingredientai:

  • 175 g sviesto
  • 90 g ekologiško kokosų žiedų cukraus (arba paprasto)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 3 kiaušinių
  • 180 g viso grūdo speltų miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 obuolių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sviestą ištirpinti ir supilti į dubenį. Atvėsinti.
2. Prie sviesto suberti cukrų ir supilti vanilę. Gerai išplakti.
3. Įmušti kiaušinius ir dar kartą viską išplakti.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Miltus suberti į skystą masę. Išmaišyti iki vientisos masės.
6. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
7. Pjaustytus obuolius sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų.
8. Naudojamą kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.
9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksą kepti apie 45-50 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ir iškepęs.
10. Iškepusį perkelti ant grotelių ir leisti atvėsti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: