Minkšti bananų keksiukai su šokolado gabaliukais – šie keksiukai puikiai tiks tiek kaip gardus užkandis, tiek kaip lengvas desertas po pietų. Juos lengva paruošti, o aromatas, sklindantis iš orkaitės, tikrai sukels norą greičiau jų paragauti. Toks desertas ne tik mėgstantiems sveikesnius pasirinkimus, bet ir tiems, kurie nori mėgautis skaniu ir sočiu kepiniu be perdėto saldumo.
Minkšti bananų keksiukai su šokolado gabaliukais: receptas
Labai gardus desertas, kuris sujungia natūralų banano saldumą su intensyviu šokolado skoniu.
Ingredientai:
- 350 g bananų (~2 dideli prinokę)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 kiaušiniai
- Žiupsnelis druskos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 120 g lęšių miltų
- 50 g pieniško šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bananus sutrinti šakute iki vientisos masės.
2. Įpilti vanilės ekstrakto, įmušti kiaušinius, suplakti iki vientisos masės.
3. Kitame inde sumaišyti druską, kepimo miltelius ir lęšių miltus.
4. Miltus supilti į skystą tešlos dalį, permaišyti, kol neliks sausų miltų.
5. Šokoladą sutrupinti rankomis (kad būtų stambesni gabaliukai), suberti į tešlą, išmaišyti.
6. Paruoštą tešlą padalinti į keksiukų formeles.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.