Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais – šie šokoladiniai sausainiai išsiskiria turtingu šokolado skoniu ir maloniai minkštu vidumi, kuris puikiai dera su švelniai traškiais kraštais.
Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas
Juos lengva paruošti, o rezultatas – gardus ir sotus desertas, kuris tiks tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 450 g juodojo šokolado
- 4 kiaušiniai
- 340 g minkšto rudojo cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 170 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 450 g pieninio šokolado gabaliukų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170°C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Į dubenį sudėti sviestą ir smulkintą tamsų šokoladą. Dėti dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu (dubenėlis neturi liesti vandens). Kai šokoladas ir sviestas ištirps, nuimti nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti.
3. Dideliame dubenyje plakti kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą elektriniu plaktuvu kol masė taps kreminė.
4. Įmaišyti ištirpintą šokolado ir sviesto mišinį, tuomet įmaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
5. Įmaišyti pieninio šokolado gabaliukus.
6. Šaukštu dėti nedidelius kauburėlius ant paruošto kepimo popieriaus, paliekant apie 5 cm tarpus. Kepti 10-15 min, kol sausainiai viduryje bus dar šiek tiek minkšti, bet kraštuose sutvirtėję.
7. Leisti sausainiams kelias minutes atvėsti ant skardos, tada perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.