-1.1 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Moliūginiai varškės vafliai – tobulai traškūs

Moliūginiai varškės vafliai – pasižymi švelnia tekstūra, subtiliu moliūgo skoniu ir lengvu traškumu išorėje. Dėl varškės vafliai tampa minkšti, o moliūgų tyrė suteikia natūralaus saldumo ir gražią auksinę spalvą.

Moliūginiai varškės vafliai: receptas

Šis receptas yra lengvai pritaikomas – galima eksperimentuoti su prieskoniais, pavyzdžiui, cinamonu ar muskatu, kurie dar labiau paryškina moliūgo skonį.
Tai puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pusryčiams, tiek greitam užkandžiui dienos eigoje.

Ingredientai:

  • 300 g varškės (0,5%)
  • 70 g avižinių miltų
  • 100 g moliūgų tyrės
  • 1 kiaušinis
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Skonio lašų (klevų sirupo skonio)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti varškę, moliūgų tyrę, įmušti kiaušinį ir įlašinti skonio lašus.
2. Viską sumaišyti ir pertrinti rankiniu trintuvu.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į varškės masę.
4. Kepti įkaitintoje vaflinėje apie 5 min, kol taps dailiai auksinės spalvos.
5. Kol karšti, vafliai gan trapūs ir lengvai plyšta, todėl išimti iš keptuvės rekomenduojama atsargiai.
6. Patiekti su mėgstamai priedais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: