Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų ir fetos fritata
Moliūgų ir fetos fritata

Moliūgų ir fetos fritata – tai sotus ir maistingas patiekalas, kuriame dera salstelėjęs moliūgas, karamelizuoti svogūnai, aromatingi prieskoniai ir švelnūs kiaušiniai. Feta suteikia šiek tiek sūrumo, o gaivus mėtų jogurtas puikiai papildo skonį.

Moliūgų ir fetos fritata: receptas

Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, o šaltas gali būti patiekiamas kaip lengvas užkandis.

Ingredientai:

  • 2 svogūnai
  • 680 g sviestinio moliūgo
  • 2 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 1 arb. š. malto kumino
  • 2 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
  • ½ arb. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 8 kiaušiniai (išplakti)
  • 160 g fetos sūrio
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

    Mėtų jogurtui:
  • 25 g šviežių mėtų lapelių
  • ½ žaliosios aitriosios paprikos
  • 1 žalioji citrina
  • 4 valg. š. lieso natūralaus jogurto
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Sudėti plonais griežinėliai pjaustytus svogūnus ir gabaliukais pjaustytą moliūgą į kepimo skardą. Sudėti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, prieskonius, aliejų, druską ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišyti ir sandariai uždengti kepimo folija. Kepti 35 min.
3. Tuo tarpu paruošti mėtų jogurtą: sudėti mėtas, čili, žaliosios citrinos sultis ir žievelę, jogurtą bei druską į trintuvą ir gerai sutrinti. Atidėti.
4. Išmaišyti moliūgą skardoje, tada užpilti išplaktais kiaušiniais. Pabarstyti trupinta feta ir kepti dar 20 min, kol kiaušiniai sutvirtės viduryje.
5. Fritatą supjaustyti ir patiekti karštą arba kambario temperatūros su mėtiniu jogurtu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:moliūgaiMoliūgų ir fetos fritataPatiekalai su fetaPatiekalai su moliūgais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Picos suktinėliai
Receptai

Picos suktinėliai

2024-01-05
Migdolinė tartaletė su aviečių sluoksniu
Desertai

Migdolinė tartaletė su aviečių sluoksniu

2025-04-07
Kiaulienos suktinukai
Mėsos patiekalai

Kiaulienos suktinukai

2024-01-24
Tinginys su vafliais
Desertai

Tinginys su vafliais

2024-01-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?