Moliūgų ir fetos fritata – tai sotus ir maistingas patiekalas, kuriame dera salstelėjęs moliūgas, karamelizuoti svogūnai, aromatingi prieskoniai ir švelnūs kiaušiniai. Feta suteikia šiek tiek sūrumo, o gaivus mėtų jogurtas puikiai papildo skonį.
Moliūgų ir fetos fritata: receptas
Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, o šaltas gali būti patiekiamas kaip lengvas užkandis.
Ingredientai:
- 2 svogūnai
- 680 g sviestinio moliūgo
- 2 česnako skiltelės
- 5 cm šviežio imbiero šaknies
- 1 arb. š. malto kumino
- 2 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
- ½ arb. š. maltos aitriosios paprikos
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- 8 kiaušiniai (išplakti)
- 160 g fetos sūrio
- šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Mėtų jogurtui: - 25 g šviežių mėtų lapelių
- ½ žaliosios aitriosios paprikos
- 1 žalioji citrina
- 4 valg. š. lieso natūralaus jogurto
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Sudėti plonais griežinėliai pjaustytus svogūnus ir gabaliukais pjaustytą moliūgą į kepimo skardą. Sudėti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, prieskonius, aliejų, druską ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišyti ir sandariai uždengti kepimo folija. Kepti 35 min.
3. Tuo tarpu paruošti mėtų jogurtą: sudėti mėtas, čili, žaliosios citrinos sultis ir žievelę, jogurtą bei druską į trintuvą ir gerai sutrinti. Atidėti.
4. Išmaišyti moliūgą skardoje, tada užpilti išplaktais kiaušiniais. Pabarstyti trupinta feta ir kepti dar 20 min, kol kiaušiniai sutvirtės viduryje.
5. Fritatą supjaustyti ir patiekti karštą arba kambario temperatūros su mėtiniu jogurtu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.