Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

,,Monkey bread” – saldi duona su obuoliais ir cinamonu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Monkey bread - duona su obuoliais
Monkey bread - duona su obuoliais

Jei ieškote gardaus deserto ar pusryčių idėjos, obuolių „Monkey bread“ yra puikus pasirinkimas. Ši skanėstų duona yra ne tik lengvai paruošiama, bet ir puikiai tinka dalintis su šeima ar draugais.

Saldi duona su obuoliais

Šis receptas sujungia minkštos, saldžios tešlos, kvapnaus cinamono ir sultingų obuolių skonį.

Duona su cinamonu

Ingredientai

Tešlai:

  • 2 pakuotės šaldytos mielinės tešlos rutuliukų (apie 450 g).
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus.
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono.

Padažui:

  • 1/2 stiklinės sviesto.
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus.
  • 1/4 stiklinės klevų sirupo.

Papildomai:

  • 2–3 vidutinio dydžio obuoliai, supjaustyti mažais kubeliais.
  • 1/2 stiklinės riešutų (graikinių arba pekanų), smulkintų (nebūtina).

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas

1. Paruoškite tešlą

  • Jei naudojate šaldytą tešlą, leiskite jai atšilti kambario temperatūroje pagal pakuotės nurodymus.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų su cinamonu.

2. Formuokite tešlos rutuliukus

  • Iš mielinės tešlos suformuokite mažus rutuliukus (apie 2,5 cm skersmens).
  • Kiekvieną rutuliuką apvoliokite cinamono ir cukraus mišinyje.

3. Pasiruoškite kepimo formą

  • Apvalią kepimo formą patepkite sviestu. Dugną išklokite dalimi tešlos rutuliukų, pabarstykite dalimi obuolių ir, jei naudojate, riešutų. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus.

4. Paruoškite padažą

  • Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  • Įmaišykite rudąjį cukrų ir klevų sirupą, maišykite, kol masė taps vientisa.
  • Supilkite padažą ant paruoštos tešlos sluoksnių.

5. Kepkite

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Kepkite apie 35–40 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos, o padažas burbuliuos.

6. Atvėsinkite ir patiekite

  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių.
  • Atsargiai apverskite kepinį ant lėkštės ir patiekite šiltą.

Patarimai

  • Jei norite, galite pridėti razinų ar džiovintų spanguolių papildomam skoniui.
  • Desertą galite patiekti su šlakeliu vanilinio glajaus arba vanilinių ledų kamuoliuku.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:cinamonasduonaMonkey breadobuoliai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Prancūziškų skrebučiai suktinukai
Desertai

Prancūziškų skrebučiai suktinukai

2025-03-06
Brokolių salotos
Receptai

Brokolių salotos

2024-01-03
Veganiškas avinžirnių „dürüm“
Receptai

Veganiškas avinžirnių „dürüm“

2024-01-19
Klasikinis Tinginys
Desertai

Klasikinis Tinginys – gražiausias, kokį esate matę

2025-03-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?