Klasikinis Tinginys – tai klasikinis ir itin mėgstamas desertas, kuris yra greitas ir nesudėtingas, tačiau nepaprastai skanus. Šis receptas su sausainiais ir kakavos mase puikiai tiks tiek šventėms, tiek bet kokiai progai, kai norisi pasimėgauti saldžiu skanėstu.
Klasikinis Tinginys: receptas
Toks desertas puikiai tinka, kai norisi kažko saldaus, pažįstamo ir lengvai pagaminamo.
Ingredientai:
- 480 g (3 pak.) šokoladinių sausainių (be pried7)
- 350 ml pieno (3,5%)
- 70 g kakavos miltelių (99%)
- 80 g sviesto (82%)
Papuošti: - 100 g graikinių riešutų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainius sutrupinti iki stambių gabaliukų.
2. Į puodą supilti pieną, suberti kakavą ir sudėti sviestą. Puodą kaisti ant nedidelės kaitros.
3. Nuolat maišant ištirpinti sviestą, o kai masė užvirs ir ims burbuliuoti, nuolat maišant pavirti apie 2 min.
4. Kakavos masę supilti ant laužytų sausainių ir viską labai gerai išmaišyti, kad visi sausainiai pasidengtų mase.
5. Ant didelės lėkštės tiesti kepimo popierių ir ten sudėti sausainių masę, leisti truputį atvėsti ir rankomis suformuoti “kalniuką” (rekomenduojama dėvėti pirštines, nes masė labai lipti ir šiek tiek karšta).
6. Suformuotą tinginį apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
7. Dėti į šaldytuvą 5-8 h (geriausia per naktį).
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.