Naminės spurgos – šios neįprastos spurgos iš bandelių nustebins savo minkštumu ir ypatingu skoniu. Apskrudusios išorėje, bet išlikusios minkštos viduje, jos pagardintos cinamoniniu cukrumi, tikrai nustebins ragaujančius.
Naminės spurgos: receptas
Puikus desertas ar saldus savaitgalio rytas, kuris nustebins savo paprastumu ir skoniu.
Ingredientai:
- 200 ml pieno
- 3 kiaušiniai (dideli)
- 30 g cukraus
- 1 apelsino (smulkiai tarkuota žievelė)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 6 brioche bandelės arba mėsainių bandelės
- žiupsnelis druskos
- saulėgrąžų aliejus (kepimui)
Apvolioti:
- 100 g smulkaus cukraus
- 2 arb. š. cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų puode iki 170 C temperatūros.
2. Į dubenį supilti pieną, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, tarkuotą apelsino žievelę, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakti.
3. Naudojantis 5 cm skersmens sausainių formelę išpjauti skylutes bandelių viduryje.
4. Po vieną panardinti bandeles į kiaušinių mišinį, apverčiant, kad abi pusės sušlaptų, ir palaikyti kelias sekundes, kad gerai susigertų skystis. Atsargiai dėti į įkaitusį aliejų naudojantis žnyplėmis. Kepti 2-3 min kartą apverčiant, kol gražiai parus ir apskrus.
5. Kol spurgos kepa sumaišyti cukrų su cinamonu.
6. Iškepusias spurgas atsargiai išimti iš aliejaus ir iš karto dėti į cinamono-cukraus mišinį. Apvolioti ir perkelti į lėkštę. Taip iškepti visas spurgas.
7. Skaniausia patiekti dar šiltas.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.