Naminių sausainių desertas su zefyrais – šie naminiai sausainiai su šokoladu ir skrudintais zefyrais yra tobuli s’mores stiliaus gardėsiai, įkvėpti amerikietiškų stovyklavimo klasikų.
Naminių sausainių desertas su zefyrais: receptas
Idealiai tinka desertui lauko iškylose, šeimos vakarėliams ar tiesiog norint pasilepinti saldžiu kąsneliu prie puodelio kavos. Paprasti pagaminti, linksmi sluoksniuoti ir be galo gardūs!
Ingredientai:
Sausainiams:
- 175 g viso grūdo miltų
- 100 g miltų
- ½ arb. š. cinamono
- 1 arb. š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 100 g sviesto
- 3 valg. š. pieno
- 50 g auksaspalvio sirupo
Patiekimui:
- 300 g pieniško (arba juodojo) šokolado
- 36 zefyrai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainių tešlai persijoti visus miltus, cinamoną, sodą ir druską į maišymo dubenį. Atskirame puode ištirpinti sviestą, sumaišyti su pienu ir auksaspalviu sirupu, tada supilti į dubenį su sausais ingredientais. Sumaišyti viską iki vientisos tešlos, suformuoti diską, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 val, kad sutvirtėtų.
2. Iškloti dvi kepimo skardas kepimo popieriumi, šiek tiek pabarstyti darbinį paviršių miltais. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti vieną iš jų į ilgą, siaurą stačiakampį (apie 8 cm pločio ir 2-3 mm storio). Apkirpti kraštus, supjaustyti į maždaug 7×4 cm dydžio stačiakampius. Kiekvieną sausainį kelis kartus subadyti šakute ir išdėlioti ant paruoštos skardos. Tą patį padaryti su kita tešlos dalimi ir sudėti ant antros skardos.
3. Sujungti likusias tešlos atraižas, iškočioti dar kartą ir išpjauti daugiau sausainių. Iš viso turėtų būti 24 vienetai. Atvėsinti sausainius šaldytuve bent 20 min, tuo metu įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
4. Kepti apie 12 min, kol kraštai apskrus, o vidurys sutvirtės 0 sausainiai dar labiau sutvirtės, kai atvės. Palikti atvėsti skardose.
5. Desertui paruošti pusę sausainių apversti viršutine puse žemyn ir ant kiekvieno uždėti po gabalėlį šokolado. Ant metalinio iešmo suverti 3 zefyrus ir paskrudinti virš grilio, laužo ar atsargiai virš dujinės viryklės. Zefyrų apskrudimo laipsnis – pagal skonį, bet išorė turi būti traški ir sodriai auksinė, o vidus – išsilydęs. Uždėti išsilydžiusius zefyrus ant sausainių su šokoladu, uždengti kitu sausainiu, kad būtų suformuotas sumuštinis. Lengvai spustelėti, ištraukti iešmą ir mėgautis iškart.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.