Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Napoleono tortas – receptas su netikėtu kremu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Napoleono tortas
Napoleono tortas

Tortas „Napoleonas“ yra daugelio mėgstamas klasikinis desertas, tačiau ar žinojote, kad jį galima paversti tikru kulinariniu šedevru, pakeitus įprastą kremą?

Nepaprastas Napoleono tortas – receptas

Šis receptas atskleidžia, kaip paruošti „Napoleoną“ su neįprastu, bet itin skaniu kremu, kuris džiugins visus desertų mėgėjus.

KItoks Napoleono tortas

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

  • 300–400 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 120 ml ledinio vandens
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. obuolių acto
  • Žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 750 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 40 g miltų
  • 230 g cukraus
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus
  • 50 g sviesto
  • 500 ml 33 % grietinėlės

Paruošimo eiga

Tešla:

  1. Į didelį dubenį persijokite miltus su žiupsneliu druskos.
  2. Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus, maišykite, kol susidarys trupiniai.
  3. Atskirame inde sumaišykite ledinį vandenį, actą ir kiaušinį. Šį mišinį supilkite į miltų-sviesto trupinius ir išminkykite vientisą tešlą.
  4. Tešlą padalykite į keturias dalis ir įdėkite į šaldiklį 1 valandai.

Kremas:

  1. Pieną pašildykite iki beveik užvirimo.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, krakmolą ir kiaušinius. Po truputį pilkite karštą pieną, nuolat maišydami, kol masė taps vientisa.
  3. Šią masę pilkite į puodą su likusiu karštu pienu. Nuolat maišydami kaitinkite iki užvirimo. Kai atsiras pirmieji burbuliukai, pavirkite 1 minutę.
  4. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir vanilinį cukrų, uždenkite maistine plėvele ir leiskite visiškai atvėsti.

Lakštai:

  1. Iš šaldiklio išimtą tešlą plonai iškočiokite, suformuokite lakštus ir kiekvieną subadykite šakute.
  2. Kepkite lakštus iki auksinės spalvos, 180 °C temperatūroje apie 5–10 minučių.
  3. Iškepusius lakštus lygiai apipjaustykite, o nuopjovas susmulkinkite į trupinius.

Tortas:

  1. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  2. Atvėsusį kremą išplakite ir pamažu maišydami įpilkite į grietinėlę.
  3. Ant kiekvieno lakšto tepkite kremą, sudėkite juos vieną ant kito, tortą apliekite kremu ir pabarstykite trupiniais.
  4. Palikite tortą šaldytuve per naktį, kad susistovėtų.

Patiekimas

Kitą dieną patiekite „Napoleoną“ prie arbatos ar kavos. Jo unikalus skonis ir švelni tekstūra neabejotinai pavergs širdis ir taps mėgstamu desertu jūsų namuose!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.unian.ua/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertasNapoleono tortasTortas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu
Desertai

Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu

2025-04-04
Kendal Jenner makaronai su žirneliais
Makaronų patiekalai

Kendal Jenner makaronai su žirneliais

2025-03-26
Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų
Receptai

Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų – neįmanoma atsispirti!

2025-03-04
Avižinių kruopų salotos su burokėliais
Receptai

Avižinių kruopų salotos su burokėliais – tokių dar nebandėte

2025-03-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?