Nekeptas mėlynių sūrio tortas – šis mėlynių sūrio tortas su traškiu sausainių pagrindu ir švelniu, kreminiu įdaru yra tobulas pasirinkimas norintiems pasimėgauti saldžiu ir gaiviu desertu. Mėlynių užpilas suteikia pyragui natūralaus saldumo ir subtilaus rūgštumo.
Nekeptas mėlynių sūrio tortas: receptas
Tai lengvai paruošiamas desertas, kuris neabejotinai gali tapti saldaus stalo pažiba.
Ingredientai:
- 300 g mėlynių (tinka ir šaldytos)
- 130 g cukraus pudros
- 1 citrinos
- 300 g sausainių be priedų
- 100 g sviesto (ištirpinto)
- 350 g kreminio sūrio
- 1 arb/ š. vanilės pastos (arba ekstrakto)
- 200 ml grietinėlės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištepti 20 cm apvalią kepimo formą sviestu ir iškloti dugną kepimo popieriumi.
2. Į puodą sudėti mėlynes, 50 g cukraus pudros ir ½ citrinos sulčių. Užvirinti ant žemos kaitros ir virti apie 7 min, dažnai maišant, kol mėlynės taps labai minkštos.
3. Išimti 4 šaukštus mėlynių į mažą dubenį ir atidėti jas papuošimui. Tęsti virimą su likusiomis mėlynėmis dar apie 3 min, kol mišinys taps uogiene ir sutirštės, o mėlynės visiškai susitrins.
4. Supilkite uogas į mažą smulkintuvą (arba naudoti rankinį trintuvą) ir sutrintiiki beveik visiškai vientisos konsistencijos. Leisti atvėsti.
5. Sudėti sausainius į užspaudžiamą maišelį ir padaužyti su kočėlu, kol jie taps smulkiais trupiniais.
6. Supilti išlydytą sviestą į maišymo dubenį, sudėti sausainių trupinius ir gerai išmaišyti. Supilti mišinį į paruoštą kepimo formą ir tolygiai bei tvirtai suspausti trupinius į šonus ir dugną. Pagrindas turėtų būti apie 1 cm aukščio nuo formos viršaus. Padėti atvėsti 30 min, kol bus paruošiamas įdaras.
7. Kreminį sūrį sudėti į didelį maišymo dubenį. Sudėti likusią cukraus pudrą, vanilės pastą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę bei išspaustas likusios citrinos pusės sultis. Plakti su šluotele kol mišinys taps lygus ir labai tirštas.
8. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę kol ji taps tvirta.
9. Dideliu šaukštu įmaišyti mėlynių tyrę į kreminio sūrio mišinį, kol visiškai susijungs. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę, kol taps visiškai lygi konsistencija. Supilti mišinį ant sausainių pagrindo ir išlyginti paviršių. Uždengti ir atvėsinti ne mažiau nei 2 val, bet ne ilgiau nei 24 val.
10. Papuošti atidėtomis mėlynėmis arba šviežiomis uogomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.