Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Netikras zuikis – nostalgiškas patiekalas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Netikras zuikis
Netikras zuikis

Netikras zuikis – tai vienas tų nostalgiškų patiekalų, kuriuos prisimename iš vaikystės pietų ar šventinių stalų. Jis pasižymi švelnia tekstūra, kvapniu prieskonių aromatu ir gardžia, pomidorų padažu pagardinta plutele.

Netikras zuikis: receptas

Puikiai tinka patiekti tiek šiltas, tiek atvėsęs – su bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar mėgstamomis salotomis. Tai paprastas, bet sotus ir visada pasiteisinantis patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 1 svogūnas
  • 1 stikl. pomidorų padažo
  • 1 stikl. džiūvėsėlių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į maisto smulkintuvą sudėti kiaušinio baltymus, šiek tiek pjaustytą svogūną, įpilti pomidorų padažą ir suberti džiūvesėlius.
2. Viską trinti kol gerai susimaišys.
3. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą ir supilti trintą masę. Įberti druskos ir pipirų.
4. Mėsą labai gerai išmaišyti ir išminkyti, kad visi produktai gerai susimaišytų.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
6. Iš paruoštos mėsos suformuoti pailgą kepaliuką (ar kokios norisi formos) ir perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
7. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę apie 1 val.
8. Iškepusį zuikį perkelti į didelę lėkštę ir, jeigu norisi, galima papildomai aptepti pomidorų padažu.


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Maltos mėsos patiekalaimėsos patiekalaiNetikras zuikispatiekalai šventėmsVelykų stalui

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
Naudinga

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą

2025-01-21
Kvapni kepta antis su apelsinais
Mėsos patiekalai

Kvapni kepta antis su apelsinais – šventinio stalo pažiba

2024-12-02
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Receptai

Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba

2025-03-26
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Apkepai

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu

2025-04-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?