Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Blynai

Olandiški blynai su mėlynėmis: receptas prabangiems pusryčiams

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Olandiški blynai pusryčiams
Olandiški blynai pusryčiams

Nepriklausomai nuo to, ar ruošiatės prabangių savaitgalio pusryčių, šeimos vėlyvų pusryčių ar ypatingos šventės, šis lengvai paruošiamas patiekalas tikrai sužavės visą šeimą. Olandiški blynai patiks visiems.

Blynai su mėlynėmis – receptas

Patiekimui rekomenduojama:
Citrinų sultys, cukraus pudra, skrudintos migdolų riekelės ir daugiau šviežių uogų.

Olandiški blynai

Ingredientai

  • Mėlynės: apie 1 stiklinė
  • Klevų sirupas: 20 ml
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Pienas: 100 ml
  • Miltai: 100 g
  • Cukrus: 1 a. š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Kardamonas: 0,5 a. š.
  • Vanilės ekstraktas: 1 a. š.
  • Sviestas: 4 v. š.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas
  1. Mėlynių padažas:
    Nedidelėje keptuvėje užvirinkite pusę stiklinės mėlynių ir klevų sirupo ant silpnos ugnies. Kaitinkite apie 5–10 minučių, kol uogos suminkštės ir padažas šiek tiek sutirštės. Atidėkite į šalį.
  2. Paruoškite tešlą:
    Užtikrinkite, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir į ją įdėkite sunkią ketaus keptuvę.
    Sumaišykite kiaušinius, pieną, miltus, druską, kardamoną ir vanilės ekstraktą blenderiu arba rankiniu maišytuvu, kol gausite vientisą masę.
  3. Kepimas:
    Išimkite įkaitusią keptuvę iš orkaitės ir įdėkite sviestą, leiskite jam visiškai ištirpti. Supilkite tešlą į keptuvę su sviestu. Įdėkite keptuvę atgal į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C ir kepkite dar 5 minutes.
  4. Patiekimas:
    Apibarstykite blyną cukraus pudra, užspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite jos žievele. Užpilkite mėlynių padažo ir klevų sirupo (arba patiekite padažą atskirai). Ant viršaus užberkite šviežių mėlynių ir, jei norite, šiek tiek plaktos grietinėlės.

Patarimai

  • Patiekite blynus iškart po kepimo – jie skaniausi švieži.
  • Likusius blynus galima laikyti iki 4 dienų sandariame inde šaldytuve. Pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.

Šie olandiški blynai su mėlynėmis taps tikru pusryčių pasilepinimu!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://tsn.ua/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynaimėlynėsolandiški blynaipusryčiai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Snickers“ pyragas
Desertai

„Snickers“ pyragas

2024-01-14
Grybų ir moliūgo apkepėlė
Apkepai

Grybų ir moliūgo apkepėlė

2024-01-14
Kodėl porai turėtų augti jūsų darže?
Naudinga

Pateikė priežastis, kodėl porai turėtų augti jūsų darže

2025-03-04
37 savaitės geriausios savaitgalio nuolaidos
Naudinga

Kainų analitikė Irena savaitgaliui paruošė puikių pasiūlymų besiruošiantiems apsipirkti

2024-09-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?