Nepriklausomai nuo to, ar ruošiatės prabangių savaitgalio pusryčių, šeimos vėlyvų pusryčių ar ypatingos šventės, šis lengvai paruošiamas patiekalas tikrai sužavės visą šeimą. Olandiški blynai patiks visiems.
Blynai su mėlynėmis – receptas
Patiekimui rekomenduojama:
Citrinų sultys, cukraus pudra, skrudintos migdolų riekelės ir daugiau šviežių uogų.

Ingredientai
- Mėlynės: apie 1 stiklinė
- Klevų sirupas: 20 ml
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Pienas: 100 ml
- Miltai: 100 g
- Cukrus: 1 a. š.
- Druska: žiupsnelis
- Kardamonas: 0,5 a. š.
- Vanilės ekstraktas: 1 a. š.
- Sviestas: 4 v. š.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimo būdas- Mėlynių padažas:
Nedidelėje keptuvėje užvirinkite pusę stiklinės mėlynių ir klevų sirupo ant silpnos ugnies. Kaitinkite apie 5–10 minučių, kol uogos suminkštės ir padažas šiek tiek sutirštės. Atidėkite į šalį. - Paruoškite tešlą:
Užtikrinkite, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir į ją įdėkite sunkią ketaus keptuvę.
Sumaišykite kiaušinius, pieną, miltus, druską, kardamoną ir vanilės ekstraktą blenderiu arba rankiniu maišytuvu, kol gausite vientisą masę. - Kepimas:
Išimkite įkaitusią keptuvę iš orkaitės ir įdėkite sviestą, leiskite jam visiškai ištirpti. Supilkite tešlą į keptuvę su sviestu. Įdėkite keptuvę atgal į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C ir kepkite dar 5 minutes. - Patiekimas:
Apibarstykite blyną cukraus pudra, užspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite jos žievele. Užpilkite mėlynių padažo ir klevų sirupo (arba patiekite padažą atskirai). Ant viršaus užberkite šviežių mėlynių ir, jei norite, šiek tiek plaktos grietinėlės.
Patarimai
- Patiekite blynus iškart po kepimo – jie skaniausi švieži.
- Likusius blynus galima laikyti iki 4 dienų sandariame inde šaldytuve. Pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.
Šie olandiški blynai su mėlynėmis taps tikru pusryčių pasilepinimu!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://tsn.ua/