Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Paragauti karvelio šlaunelės – į keliasdešimties metrų aukštį (foto)

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-05-29
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Paragauti karvelio šlaunelės – į keliasdešimties metrų aukštį (foto)

Laikas.lt

Vakar Vilniaus Rotušės aikštėje duris atverė gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Antrą kartą Lietuvoje viešintis restoranas svečius priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.

Pirmieji pusryčių į dangų pakilo Vilniaus mero Artūro Zuoko svečiai – nusipelnę Vilniaus moksleiviai, savarankišką gyvenimą pradedantys vaikų globos namų auklėtiniai bei neįgaliųjų atstovai.

Antrojo pakilimo metu restorano atidarymo proga danguje pietavo atlikėja Erica Jennings su seserimi Anne Jennings, stilistai Kęstutis Rimdžius ir Agnė Jagėlavičiūtė, tapytojas Vilmantas Marcinkevičius su žmona, interjeriste Indra Marcinkeviciene, laidų vedėjos Beata Nicholson, Lavija Šurnaitė ir Aistė Stonytė su vyru Dariumi Budzinausku, atlikėja Šorena Džianiašvili ir dailininkė Agnė Kišonaitė.

Šiais metais be pusryčių, pietų ir vakarienių, „Dinner in the Sky“ siūlo ir šampaną ar kokteilį danguje, taip pat specialų paketą verslo klientams.

„Šiemet pristatome du lietuviams naujus virtuvės šefus, o taip pat ir vieną Lietuvoje dirbantį užsienietį, kurie ne tik vietoje ruoš visus patiekalus, bet ir priešpiečių bei vakarienių metu į dangų kils kartu su svečiais. Tai unikali galimybė neįprastoje aplinkoje paragauti aukščiausio lygio kulinarinių kūrinių ir kartu pabendrauti su jų autoriais“, – sako „Dinner in the Sky“ turą Vilniuje organizuojančios įmonės „Skyworld  Service“ vadovas Risto Meigas.

„Michelin“ žvaigždute apdovanoto prancūzų restorano „La Grenouillere“ savininkas ir virtuvės šefas Roland Gauthier žada šio restorano lankytojų ir kulinarijos kritikų įvertintų firminių patiekalų. Užkandžiui „Dinner in the Sky“ svečiai galės ragauti ančių kepenėlių su rabarbarais, pirmajam patiekalui – jūrų velnią su avokadu. Pagrindiniam patiekalui bus patiektas karvelis su kviečiais, o desertui – „Vacherin“ morengo desertas su „Gariguette“ braškėmis. R.Gauthier  kartu su svečiais į dangų kils šiandien.

Gegužės 30 d. restorano svečiai galės vakarieniauti restorano „Telegrafas“, įsikūrusio viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“, virtuvės šefo Ciaran Gantly draugijoje. Jis užkandžiui patieks silkės kapotinį su marinuotais burokėliais, grikių miltų blyneliais ir putpelės kiaušiniu, o pirmajam patiekalui –  baltus „Romana“ pomidorų putėsius su smidrų salotomis ir juodos duonos pudra. Vėliau svečiai galės mėgautis lėtai vakuume ruoštos ėriuko mentės ir ant grotelių keptos išpjovos su kauliuku duetu, patiekiamu su šparaginių pupelių kroketais, morkų ir čiobrelių piurė bei medaus ir levandų žiedų užpilu. Desertui šefas pasiūlys braškių, marinuotų brandintame balzamiko acte su rožiniais pipirais, patiekiamų su pistacijų morengais ir rabarbarų puta.

Dvi paskutines dangaus restorano viešnagės dienas virtuvėje karaliaus vienas perspektyviausių Baltijos šalių virtuvės šefų – estas Mihkel Heinmets, šiuo metu vadovaujantis Rygos restorano „Degustare“ ir Talino „Wiegands“ virtuvėms. Jo svečiai bus vaišinami ėrienos kapotiniu su putpelės kiaušiniu, trumų majonezu ir ikrais; šiaurietiška lašiša su burokėliais ir svogūnų marmeladu;  57°C temperatūroje gaminta anties krūtinėle su šviežiais žalumynais, grybais ir vištienos užpilu; bei šveicarišku morengu su uogomis ir moliūgu – desertui.

Prie visų patiekalų bus pateikiamas priderintas G.H. MUMM šampanas, „Jacob‘s Creek“ vynas ir „Martell“ konjakas.

„Dinner in the Sky“ virtuvės šefai neignoruos ir vegetarų – tačiau, kad būtų patiekti jiems tinkami patiekalai, apie tai reikėtų informuoti rezervuojat bilietus.

Dangaus restorano turo organizatoriai nortiems išbandyti šią originalią pramogą, rekomenduoja į dangų nesidairyti ir nelaukti paskutinės minutės. „Lietus mūsų negąsdina, nes restoranas turi stogą, o svečiams, esant poreikiui, išdaliname apsiaustus nuo lietaus ar sušilti padedančius apklotus. Tuo tarpu laisvų vietų, ypač populiariausiu laiku, sparčiai mažėja“, – sako R.Meigas.

Pasak jo, pernai ne vienas „Dinner in the Sky“ svečias lankėsi čia norėdamas įveikti aukščio baimę, ir beveik visiems tai padaryti pavyko – anksčiau laiko nusileisti žemėn pageidavo tik viena lankytoja. Amerikietiško ekonomikos žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką įtrauktas restoranas „Dinner in the Sky“ atitinka aukščiausius saugumo reikalavimus: visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių – JAV, Kanados, Australijos, P.Afrikos. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Užsisakyti vietas galima interneto svetainėje Dinnerinthesky.lt/bron Informacija teikiama [email protected]

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Alexandre GauthierCiaran GantlyDangaus restoranasDinner in the SkyMihkel Heinmets

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paskelbti "Sidabrinės gervės" nominantai
Menas

Paskelbti „Sidabrinės gervės” nominantai

2010-05-10
Keletas patarimų
Mada

Keletas patarimų, kaip madingai pasipuošti šventėms

2011-12-01
Filmai
Menas

Filmai, kuriuos privalai pamatyti iki vasaros (Video)

2011-05-05
Trakai – tarp 10 įspūdingiausių senovinių pasaulio vietovių
Įdomu

Trakai – tarp 10 įspūdingiausių senovinių pasaulio vietovių

2015-10-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?