Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Pavlova su uogomis- nebus jai atsispiriančių

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-19
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pavlova su uogomis
Pavlova su uogomis

Pavlova su uogomis – puikus pasirinkimas šventėms ar specialioms progoms. Trapus morengas sukuria puikų pagrindą, kurį puikiai papildo minkšta grietinėlė ir gaivios uogos. Tinkamai paruoštas, morengas būna lengvas ir traškus išorėje, o viduje švelnus ir minkštas.

Pavlova su uogomis: receptas

Šis desertas ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus, su ryškiais uogų akcentais, papuoštais šviežiomis mėtų šakelėmis ir cukraus pudra.

Ingredientai:

Morengui:

  • 4 kiaušinių baltymai (dideli)
  • 225 g cukraus
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo

Įdarui:

  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 400 g braškių
  • 200 g aviečių
  • 150 g mėlynių
  • Mėtų šakelės (papuošimui)
  • Sijota cukraus pudra (papuošimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 150 C temperatūros. Ant kepimo popieriaus padėti 25 cm skersmens lėkštę ir apibrėžti ją.
2. Sudėti kiaušinių baltymus į didelį, švarų dubenį ir plakti elektriniu mikseriu, kol baltymai taps standūs, bet ne sausi. Jie bus paruošti, kai bus galima apversti dubenį aukštyn kojomis ir kiaušinių baltymai neiškris.
3. Po truputį, šaukštą po šaukšto, įmaišyti cukrų, tarp kiekvieno pridėjimo kelias sekundes paplakant. Lėtai pridedant cukrų, morengas įgauna daugiau tūrio ir tampa standus bei blizgus. Galiausiai įmaišyti vanilės ekstraktą ir kukurūzų krakmolą, kol viskas gerai susimaišys.
4. Į didelę kepimo skardą dėti truputį morengo kampuose, kad priliptų kepimo popierius. Ant skardos dėti kepimo popierių apibrėžta puse žemyn, taip, kad jis priliptų prie uždėto morengo.
5. Supilti morengą į apibrėžtą ratą ir su šaukštu formuoti didelį morengo lizdą, kad jis turėtų minkštus viršūnių kampus iš visų pusių.
6. Dėti morengą orkaitės centre ir kepti 1 val, kol jis taps šviesiai rusvas ir traškus išorėje. (Jei morengas pradeda per daug ruduoti, sumažinti orkaitės temperatūrą). Išjungus orkaitę palikti morengą joje dar 1 val.
7. Išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.
8. Iki 2 val prieš patiekiant atsargiai nuimti morengą nuo kepimo popieriaus ir padėti ant didelės lėkštės.
9. Išplakti grietinėlę kol ji taps standi ir dėti ją į morengo centrą.
10. Puošti braškėmis, avietėmis, mėlynėmis ir kitomis mėgstamomis uogomis. Papuošti mėtų šakelėmis ir apibarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiPavlovaPavlova su uogomisŠventinė pavlovaTortas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminė granola
Receptai

Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje

2025-03-12
Maltos vištienos troškinys su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Maltos vištienos troškinys su daržovėmis

2025-02-26
Tobulas Kalėdinis kalakutas šventiniam stalui
Mėsos patiekalai

Tobulas Kalėdinis kalakutas: paprastas receptas šventiniam stalui

2025-01-05
Traškios daržovės
Receptai

Traškios daržovės – Azijos skonis namuose

2025-04-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?