Pesto padažas – tai aromatingas, šviežiomis žolelėmis ir riešutais alsuojantis padažas, puikiai tinkantis makaronams, sumuštiniams, salotoms ar kaip pagardas prie įvairių patiekalų.
Pesto padažas: receptas
Neturint kedrų riešutų, juos labai gerai pakeičia saulėgrąžos.
Ingredientai:
- 125 g kedrų riešutų
- 125 g kietojo sūrio (tarkuoto)
- 1 šviežių bazilikų lapelių (didelis pundelis)
- 1 česnako skiltelė
- 200 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- šlakelis citrinos sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti sausą keptuvę ant vidutinės kaitros. Suberti kedrų riešutus ir pakepinti kelias minutes, kol jie paruduos ir paskleis malonų kvapą.
2. Į virtuvinį kombainą sudėti sūrio gabalėlius, baziliko lapelius, česnaką, pakepintus kedrų riešutus ir supilti alyvuogių aliejų.
3. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
4. Sutrinti kelias sekundes, kol masė pradės jungtis ir taps vientisa, glotni.
5. Paragauti pesto ir, jei norisi, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
6. Jei pesto nebus naudojamas iš karto, galima supilti į stiklainį – šaldytuve jis išsilaikys apie savaitę. Taip pat galima supilstyti į ledo formeles ir užšaldyti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.