Now Reading
Pievagrybių apkepas

Pievagrybių apkepas

Pievagrybių apkepas

Jums reikės:

2 kiaušinių
1 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
100 g šviežių svogūnų arba porų
150 g kumpio
1 česnako skiltelės
2 šaukštų sviesto
500 g pievagrybių
2 šaukštai smulkintų petražolių

Kaip gaminti:

Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Svogūnus (arba porą) nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kumpį supjaustykite plonais šiaudeliais. Nuluptu česnaku įtrinkite kepimo indą ir ištepkite jį nedideliu gabalėliu sviesto. Tada nuvalykite grybus ir upjaustykite juos plonais griežinėliais. Į kepimo indą sluoksniais dėkite grybus, kumpį bei svogūnų žiedelius. Apkepą apipilkite kiaušinio plakiniu ir ant viršaus uždėkite kelis nedidelius gabalėlius sviesto. Kepkite įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį patiekalą apibarstykite smulkintomis petražolėmis, geriausia šviežiomis arba šaldytomis.

Skanaus!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top