Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais – tai lengvas, bet maistingas pusryčių patiekalas, kuriame purūs kiaušiniai susilieja su šviežiomis daržovėmis ir kvapniais prieskoniais.
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais: receptas
Puikiai tinka tiems, kurie mėgsta maistingą, tačiau neapsunkinantį maistą.
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 75 ml grietinėlės
- šiek tiek aliejaus
- ½ raudonojo svogūno
- 1 žalia paprika (išvalyta)
- 40 g garintų lapinių kopūstų (kale)
- 1½ arb. š. Kajeno prieskonių mišinio
- 50 g špinatų
- jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išplakti kiaušinius su grietinėle, druska ir pipirais.
2. Įkaitinti didelę keptuvę ant vidutinės kaitros ir įpilti šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir gabaliukais pjaustytą žaliąją papriką, kepti 3-4 min, kol šiek tiek suminkštės.
3. Sudėti lapinius kopūstus su šlakeliu vandens ir kepti dar 2 min. Pabarstyti kajeno prieskonių mišiniu, trupučiu druskos ir sudėti špinatus. Maišant kepkite dar apie minutę, kol špinatai suvyš.
4. Į keptuvę vėl įpilti šlakelį aliejaus. Supilti kiaušinių mišinį ir leisti jam trumpai sutvirtėti, tuomet švelniai maišyti kol kiaušiniai taps purūs ir beveik iškepę. Jie turi likti minkšti ir šilkiniai, todėl neperkepti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.