Now Reading
Po pusryčių su pienu – žymiai sotesni pietūs

Po pusryčių su pienu – žymiai sotesni pietūs

Po pusryčių su pienu – žymiai sotesni pietūs

Liesas pienas vietoj vaisių sulčių pusryčių metu suteikia didesnį sotumo jausmą ir leidžia mažiau norėti valgyti pietų metu, teigia mokslininkai.

Tyrime dalyvavę žmonės žmonės, dieną pradėję su stikline pieno, pietus suvalgė 9 procentais mažiau maisto nei įprastai. Pasiekimas – 50 neįsisavintų papildomų kalorijų, skelbia „The Times of India“. 

Šis atradimas priklauso Australijos mokslininkams, kurie tyrimams pasitelkė 34 savanorių grupę – vyrų ir moterų, kurie turi problemų su antsvoriu, bet nesiskundžiantys kitomis sveikatos problemomis. Jie sutiko dalyvauti dviejuose bandymų etapuose.

Pirmajame etape savanoriai pusryčiams gaudavo po 566 gramus lieso pieno (apie pusę pakelio), o antrajame – tokį pat kiekį vaisių gėrimų. Maistinė gėrimų vertė ir vienu ir kitu atveju siekė apie 250 kalorijų, neįskaičiuojant kitų produktų, valgytų pusryčių metu.

Tarp pusryčių ir pietų būdavo numatytas laiko tarpas – 4 valandos. Per šį laiką tiriamieji įvertindavo savo saugumo jausmą. Pietums jiems būdavo leidžiama „prisikimšti“ tiek, kiek reikia, kad jaustųsi visiškai patogiai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paaiškėjo, kad gėrę pieną savanoriai buvo sotesni, tad per pietus įsisavindavo mažiau kalorijų nei tie, kurie gėrė vaisių gėrimus. Mokslininkai spėja, kad sotumo jausmą suteikia pieno baltymų, laktozė arba tiesiog tanki pieno konsistencija. Kad ir kokia bebūtų to priežastis, akivaizdu, kad padidinančių sotumo jausmą produktų pasirinkimas yra nepaprastai svarbus norintiems valdyti savo svorį.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top