3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Pomidorų rizotas su krevetėmis

Pomidorų rizotas su krevetėmis – kreminiai, sodraus skonio ryžiai ir gardžios krevetės, tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Gaminant naudokite savo mėgstamiausią kietąjį sūrį, jo skonis tikrai papildys šį, iš pažiūros, paprastą patiekalą.

Pomidorų rizotas su krevetėmis: receptas

Ingredientai:

  • 1 didelis svogūnas
  • Sauja vyšninių pomidorų
  • 6 skiltelės česnako
  • 1 arb. š. cukraus
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 200 ml apvalių ryžių
  • 500 ml sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • Gabaliukas kietojo sūrio
  • Druska pagal skonį
  • Aliejaus (kepimui)
  • 200 g krevečių (išvalytų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Svogūną supjaustyti kubeliais, pomidorus perpjauti pusiau.
2. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti pjaustytus pomidorus ir svogūnus. Įspausti česnakus ir viską pakaitinti ant vidutinės kaitros.
3. Suminkštėjus pomidorams juos sutraiškyti ir į keptuvę dėti pomidorų pastos, berti cukraus ir viską patroškinti.
4. Į keptuvę suberti ryžius, išmaišyti pakepinti apie 2 min.
5. Sultinį sumaišyti su grietinėle ir supilti į keptuvę ir išmaišyti. Skysčio reikia tiek, kad apsemtų ryžius.
6. Kai skystis susigeria, įpilti dar sultinio ir taip kartoti tol, kol ryžiai išverda.
7. Jeigu skysčiui pasibaigus ryžiai dar kieti, įpilti vandens ir kaitinti kol suminkštės.
8. Tuomet berti druskos, tarkuoto sūrio ir viską išmaišyti.
9. Krevetes apkepti keptuvėje su truputėliu sviesto. Kepti kol jos taps gražiai rausvos.
10. Patiekiant į lėkštę dėti rizoto ir krevetes išdėlioti ant viršaus.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: