-1.1 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Prezidento Obamos troškinys su vištiena

Prezidento Obamos troškinys su vištiena – pasak istorijos, vienas šefas sulaukė skambučio, kad į jo restoraną atvyks prezidentas Obama. Tai sužinojęs, vyras išskubėjo į savo restoraną ruošti pietų tokiam garbingam svečiui. Prezidentui Obamai buvo patiektas troškinys, o kadangi tokio svarbos svečio apsilankymas restorane buvo išskirtinis įvykis, šefas nusprendė būtent prezidento vardu pavadinti, rodos, tokį paprastą, bet nepaprastai gardų patiekalą.

Prezidento Obamos troškinys su vištiena: receptas

Tai patiekalas, kuris ne tik sušildo, bet ir primena jaukius naminius pietus su šeima. Šį troškinį galima patiekti su bulvių koše, ryžiais ar traškia duona, kuri puikiai sugeria sodrų, kvapnų padažą.

Ingredientai:

  • 1 višta (apie 1,5 kg)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 valg.š. rapsų aliejaus
  • 1 svogūnas (didelis)
  • 6 morkos
  • 6 salierų kotai
  • 20 česnakų skiltelių
  • 800 g konservuotų pomidorų
  • 3 valg. š. miltų
  • 3 laurų lapai
  • 1 pipiras (aštrus)
  • 1 l vištienos sultinio
  • 2 valg. š. čiobrelių
  • 1 valg. š. rozmarinų
  • Sauja baziliko lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištą supjaustyti – atskirti krūtinėlę šlauneles, blauzdeles, sparnus. Gausiai pabarstyti druska ir pipirais. Gabalėlius dar pasmulkinti.
2. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir sudėti vištieną. Kepti kol gražiai apskrus. Vištienos nejudinti, leisti jai gerai apskrusti. Apkeptą vištieną atidėti.
3. Tuomet į puodą sudėti kapotą svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytus salietus.
4. Daržoves išmaišyti ir apkepti 4-5 min, kol šiek tiek suminkštės.
5. Tuomet į puodą sudėti smulkintus česnakus, supilti konservuotus pomidorus ir suberti miltus. Išmaišyti ir kaitinti apie 2 min.
6. Į puodą sudėti laurų lapus, pipirą, supilti vištienos sultinį, suberti čiobrelius ir rozmarinus. Gerai išmaišyti.
7. Vištieną grąžinti į puodą su daržovėmis ir viską kaitinti kol užvirs.
8. Tuomet kaitrą sumažinti, puodą uždengti ir leisti lėtai virti apie 45-60 min, kol vištiena bus pilnai išsitroškinusi.
9. Išjungti kaitrą, įmaišyti bazilikų lapelius prieš pat patiekiant.

Recepto šaltinis: https://www.seriouseats.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: