Pupelių salotos – lengvas, gaivus ir maistingas pasirinkimas tiek pietums, tiek kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Pupelių salotos: receptas
Tai spalvingos, subalansuotos ir be galo universalios salota, kurias galima ruošti iš anksto ar pasiimti su savimi į iškylą.
Ingredientai:
Salotoms:
- 200 g raudonųjų pupelių
- 200 g baltųjų pupelių
- 100 g sojų pupelių
- 2 laiškiniai svogūnai
- 2 saliero stiebai
- 2 pomidorai (dideli)
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Padažui: - 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
- 1 arb. š. cukraus
- 2 arb. š. Dižono garstyčių
- 1 valg. š. kapoto šviežio peletrūno
- 1 valg. š. kapotų šviežių petražolių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Visas pupeles nukošti, nuplauti, nusausinti ir sudėti į didelį dubenį.
2. Prie pupelių sudėti smulkintus laiškinius svogūnus ir salierus.
3. Pomidorus, be sėklų, supjaustyti gabaliukais ir taip pat sudėti į dubenį.
4. Įberti druskos ir pipirų.
5. Kitame indelyje paruošti padažą – sumaišyti aliejų, baltojo vyno actą, įberti cukraus, įdėti garstyčių ir šviežias smulkintas žoleles.
6. Paruoštą padažą supilti ant pupelių, gerai išmaišyti ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.