Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Bulvių patiekalai

Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2025-05-04
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus.
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus.

Ieškote itin paprasto, tačiau skanaus patiekalo, kuris patiktų kiekvienam? Virtos bulvės, patiektos su aromatingu česnakiniu sviestu, yra būtent tai, ko reikia. Šis bulvių patiekalas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ar daug laiko virtuvėje, tačiau savo paprastumu ir puikiu skoniu tikrai sužavės tiek kasdienio stalo svečius, tiek netikėtai užsukusius draugams.

Bulvės su česnakiniu sviestu

Šiam stebuklingam patiekalui nereikės specialiai bėgti į parduotuvę – visi reikiami ingredientai yra paprasti ir dažnai randami kiekvienose namų virtuvės spintelėse ar šaldytuve. Būtent šis prieinamumas ir paprastumas daro šį bulvių patiekalą tokiu patraukliu.

Ingredientai:

  • Vidutinio dydžio bulvių (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)
  • Sviesto (apie 50-100 g, pagal skonį)
  • Česnako (2-3 skiltelės, arba pagal skonį)
  • Šviežių žolelių (krapų, petražolių, svogūnų laiškų – nebūtina, bet labai pagardina)
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti?

  1. Bulves kruopščiai nuplaukite ir sudėkite į puodą su šaltu, pasūdytu vandeniu. Vanduo turėtų apsemti bulves.
  2. Užvirkite vandenį ir virkite bulves ant vidutinės ugnies, kol jos suminkštės. Apie 20-30 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Patikrinkite, ar bulvės išvirusios, įbesti šakute – ji turėtų lengvai įsmigti.
  3. Kol verda bulvės, pasiruoškite česnakinį sviestą. Sviestą išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų kambario temperatūroje. Česnako skilteles nulupkite ir labai smulkiai sukapokite arba išspauskite per česnako spaudą.
  4. Šviežias žoleles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
  5. Suminkštintą sviestą dėkite į dubenėlį. Suberkite smulkintą česnaką, smulkintas žoleles (jei naudojate), druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys svieste.
  6. Išvirusias bulves nupilkite ir šiek tiek atvėsinkite, kad būtų patogu valgyti. Galite patiekti jas perpjautas pusiau arba pilnas. Ant kiekvienos porcijos uždėkite dosnų šaukštą aromatingo česnakinio sviesto.
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus. Česnakinis sviestas

Patiekimo idėjos ir variacijos

Šis paprastas patiekalas yra puikus garnyras prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų. Taip pat jis gali būti patiekiamas kaip lengvas ir sotus vakarienės patiekalas. Norėdami paįvairinti skonį, galite eksperimentuoti su įvairiais priedais:

  • Sūris: Prieš patiekiant, ant karštų bulvių galite užtarkuoti mėgstamo sūrio – čederio, parmezano ar mocarelos.
  • Rūkyta paprika: Į česnakinį sviestą įberkite žiupsnelį rūkytos paprikos, kuri suteiks patiekalui dūmo aromato.
  • Citrinų sultys: Šlakelis šviežiai spaustų citrinų sulčių pagyvins skonį.
  • Aitrioji paprika: Mėgstantiems aštriau, į sviestą galite įberti smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos.

Šis lengvas ir gardus bulvių patiekalas tikrai taps jūsų virtuvės favoritu. Jo paprastumas leidžia mėgautis puikiu skoniu be didelių pastangų! Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:bulvėsBulvių patiekalaireceptas

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Receptai

Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

2024-01-29
Riešutų duona
Desertai

Riešutų duona

2024-01-23
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filė: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Naudinga

Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti

2025-04-29
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Receptai

Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba

2025-03-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?