Ieškote itin paprasto, tačiau skanaus patiekalo, kuris patiktų kiekvienam? Virtos bulvės, patiektos su aromatingu česnakiniu sviestu, yra būtent tai, ko reikia. Šis bulvių patiekalas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ar daug laiko virtuvėje, tačiau savo paprastumu ir puikiu skoniu tikrai sužavės tiek kasdienio stalo svečius, tiek netikėtai užsukusius draugams.
Bulvės su česnakiniu sviestu
Šiam stebuklingam patiekalui nereikės specialiai bėgti į parduotuvę – visi reikiami ingredientai yra paprasti ir dažnai randami kiekvienose namų virtuvės spintelėse ar šaldytuve. Būtent šis prieinamumas ir paprastumas daro šį bulvių patiekalą tokiu patraukliu.
Ingredientai:
- Vidutinio dydžio bulvių (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)
- Sviesto (apie 50-100 g, pagal skonį)
- Česnako (2-3 skiltelės, arba pagal skonį)
- Šviežių žolelių (krapų, petražolių, svogūnų laiškų – nebūtina, bet labai pagardina)
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Kaip gaminti?- Bulves kruopščiai nuplaukite ir sudėkite į puodą su šaltu, pasūdytu vandeniu. Vanduo turėtų apsemti bulves.
- Užvirkite vandenį ir virkite bulves ant vidutinės ugnies, kol jos suminkštės. Apie 20-30 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Patikrinkite, ar bulvės išvirusios, įbesti šakute – ji turėtų lengvai įsmigti.
- Kol verda bulvės, pasiruoškite česnakinį sviestą. Sviestą išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų kambario temperatūroje. Česnako skilteles nulupkite ir labai smulkiai sukapokite arba išspauskite per česnako spaudą.
- Šviežias žoleles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
- Suminkštintą sviestą dėkite į dubenėlį. Suberkite smulkintą česnaką, smulkintas žoleles (jei naudojate), druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys svieste.
- Išvirusias bulves nupilkite ir šiek tiek atvėsinkite, kad būtų patogu valgyti. Galite patiekti jas perpjautas pusiau arba pilnas. Ant kiekvienos porcijos uždėkite dosnų šaukštą aromatingo česnakinio sviesto.

Patiekimo idėjos ir variacijos
Šis paprastas patiekalas yra puikus garnyras prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų. Taip pat jis gali būti patiekiamas kaip lengvas ir sotus vakarienės patiekalas. Norėdami paįvairinti skonį, galite eksperimentuoti su įvairiais priedais:
- Sūris: Prieš patiekiant, ant karštų bulvių galite užtarkuoti mėgstamo sūrio – čederio, parmezano ar mocarelos.
- Rūkyta paprika: Į česnakinį sviestą įberkite žiupsnelį rūkytos paprikos, kuri suteiks patiekalui dūmo aromato.
- Citrinų sultys: Šlakelis šviežiai spaustų citrinų sulčių pagyvins skonį.
- Aitrioji paprika: Mėgstantiems aštriau, į sviestą galite įberti smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos.
Šis lengvas ir gardus bulvių patiekalas tikrai taps jūsų virtuvės favoritu. Jo paprastumas leidžia mėgautis puikiu skoniu be didelių pastangų! Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.