Purūs rikotos blyneliai su aguonomis – puikus pasirinkimas ieškantiems lengvų, tačiau maistingų pusryčių ar jaukaus deserto. Jie išsiskiria puria tekstūra ir subtiliu skoniu, kuriame dera natūralus banano saldumas, švelnus rikotos sūris ir gaiviu citrinos aromatu.
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis: receptas
Tai gardus ir subalansuotas pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek savaitgalio rytui, kai norisi pasilepinti. Patiekus su mėgstamiausiais priedais tokie pusryčiai bus puikios dienos pradžia.
Ingredientai:
- 200 g ryžių miltų
- 10 g maltų aguonų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 1 bananas (didelis, stipriai prinokęs)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 250 g rikotos sūrio
Patiekti: - Šaldytų uogų
- Klevų sirupo
- Kepintų lazdyno riešutų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį suberti ryžių miltus, maltas aguonas ir kepimo miltelius.
2. Į kitą dubenį mušti kiaušinius, supilti pieną ir gerai išplakti.
3. Sudėti bananą, rikotos sūrį, įpilti citrinos rūgšties ir tuomet jau kokteilinėje viską pertrinti iki vientisos skystos masės.
4. Tešlą palikti pastovėti apie 10 min.
5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir kepti blynus ant žemos kaitros iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
6. Patiekti su šaldytomis uogomis, kepintais lazdyno riešutais ir apšlakstyti klevų sirupu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.