Pusryčių skrebučiai su burokėliai ir lašiša – šis skrebutis yra puikus pavyzdys, kaip derinti įvairius skonius ir tekstūras, sukuriant ne tik skanų, bet ir maistingą patiekalą. Traškios duonos pagrindas suteikia lengvumo, o daržovės ir baltymai užtikrina sotumo jausmą.
Pusryčių skrebučiai su burokėliai ir lašiša: receptas
Lengvai pagaminamas skrebutis, kurį paprasta įtraukti į savo racioną. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina tiek skonį, tiek maistinę vertę.
Ingredientai:
- 2 riekelės duonos (arba batono)
- 50 g tofu su baziliku
- 1 virtas burokėlis
- 50 g pasterizuoto kiaušinio baltymo
- 50 g sūdytos lašišos filė
- 1/2 arb. š. ciberžolės
- 1/2 arb. š. druskos
- Mėgstamų prieskonių
- Aliejaus kepti
- Svogūno laiškai (patiekti)
Gaminimo eiga:
1. Duonos riekeles paskrudinti.
2. Burokėlį supjaustyti nedideliais gabaliukais, tofu susmulkinti.
3. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti burokėlį bei tofu. Apkepti kelias minutes.
4. Apibarstyti ciberžole, druska ir mėgstamais prieskoniais.
5. Prieš baigiant kepti įpilti kiaušinio baltymus ir, sumažinus kaitrą, nuolat maišant pakepinti, kol kiaušinio baltymas sukeps.
6. Ant skrudintos duonos išdėlioti burokėlius su tofu, uždėti lašišos ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.